עוגת גבינה אפויה

צלם: כפיר חרבי
צלם: כפיר חרבי

עוגת גבינה אפויה היא אחת מהעוגות האהובות והפופולאריות ביותר. לפניכם מתכון נפלא לעוגת גבינה אפויה

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

החומרים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ

לבסיס:

500 גרם עוגיות שקדים או ביסקוויטים
200 גרם חמאה, מומסת

למלית:

1 חבילה (250 גרם) גבינה לבנה 3% לבישול ולאפייה
1 קופסה (250 גרם) גבינה לבנה 9%
2 קופסאות (450 גרם) גבינת שמנת 30%
1 כפית תמצית וניל
5 ביצים, מופרדות
½1 כוסות (300 גרם) סוכר
4 כפות (40 גרם) קמח תופח

לציפוי:

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. מעבדים את העוגיות במעבד מזון עד קבלת פירורים דקים. מוסיפים את החמאה, מערבבים ומהדקים את התערובת לתחתית התבנית ולדפנות.

2. מערבבים את הגבינות, תמצית הווניל, החלמונים ומחצית מכמות הסוכר עד קבלת תערובת חלקה.

3. מקציפים את החלבונים ויתרת הסוכר עד קבלת קצף יציב.

4. מקפלים את הקצף לתערובת הגבינות עד קבלת תערובת אחידה וחלקה. יוצקים את התערובת על הבסיס ואופים במשך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות. מנמיכים את החום ל-140 מעלות ואופים במשך 50 דקות. מצננים בתנור עם דלת פתוחה.

5. מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר ומורחים על העוגה.