עוגת מיץ תפוזים

עוגת מיץ תפוזים | צלם: נעה צדוק
עוגת מיץ תפוזים | צלם: נעה צדוק

מתכון פשוט ונפלא לעוגת מיץ תפוזים שמתאימה גם לטבעונים

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

לתבנית בבקה בקוטר 23 ס"מ או לתבנית אינגליש קייק אחת

3/4 כוס משקה סויה
3/4 כוס מיץ תפוזים סחוטרי
1/2 כוס שמן קנולה + עוד קצת לשימון התבנית
3/4 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל
2 כוסות קמח 70% מלא (או לבן)
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
3/4 כפית מלח
גרידה משני תפוזים (בערך 2 כפות)

לציפוי:

3/4 כוס אבקת סוכר
2-3 כפות מיץ לימון סחוטרי

אופן ההכנה:

1. חממו תנור ל-180 מעלות.
2. שמנו תבנית אפיה במעט שמן.
3. בקערה בינונית ערבבו את משקה הסויה עם מיץ התפוזים, השמן, הסוכר ותמצית הוניל.
4. בקערה נפרדת ערבבו את הקמח, אבקת האפיה, הסודה לשתיה והמלח.
5. הוסיפו את תערובת היבשים לרטובים, וערבבו היטב עד שבקושי ישארו גושים.
6. הוסיפו את גרידת התפוז.
7. שפכו את הבלילה לתבנית האפיה והכניסו לתנור למשך 22 דקות. הוציאו וצננו בצד.

הכנת הציפוי:

1. בקערה קטנה ערבבו את כל אבקת הסוכר עם שתי כפות מיץ לימון.
2. אם התערובת עודנה סמיכה מדי- ניתן להוסיף עוד כמה טיפות מיץ, אך לא יותר מכף.
3. ערבבו היטב עד שכל הגושים יעלמו, ותיווצר תערובת לבנבנה סמיכה.
4. באמצעות לקקן משחו את התערובת על העוגה המצטננת.
5. לאחר כמה דקות הציפוי יתקשה וילבין.
6. כעת ניתן לחתוך את העוגה לפרוסות, ולהגיש (מומלץ להגיש עם תה צמחים חם)

המתכון באדיבות נועה צדוק, למתכונים טבעונים נוספים