עוגת שוקולד חמה של קרין גורן

עוגת שוקולד חמה ללא סוכר | צלם: יח"צ
עוגת שוקולד חמה ללא סוכר | צלם: יח"צ

מתכון לעוגת שוקולד אישית ללא סוכר של קרין גורן. זמן ההכנה: 5 דקות כולל הכל. והטעם? בלתי נשכח. פינוק למשפחה ופתרון קסם לאורחים בהפתעה

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

הכמויות הן ל-3 עוגות בספלי קפה שמתאימות למיקרוגל

לעוגות:
1 ביצה
2 כפות שמן (30 מ"ל)
1/2 כוס אבקת סוכרלוז "סוגת"
2 כפות קקאו (20 גרם)
1/4 כוס שמנת מתוקה (60 מ"ל)
3 כפות סילאן טבעי ללא תוספת סוכר או תחליף דבש ללא תוספת סוכר
1/4 כוס קמח (40 גרם)
1/4 כפית אבקת אפייה
לרוטב:
1/4 כוס שמנת מתוקה (60 מ"ל)
1 כפית סילאן טבעי ללא תוספת סוכר או תחליף דבש ללא תוספת סוכר
50 גרם שוקולד מריר ללא תוספת סוכר

אופן ההכנה:

1. בקערה טורפים ביצה, שמן, אבקת סוכרלוז "סוגת", קקאו, שמנת מתוקה וסילאן לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים במטרפה עד לקבלת תערובת חלקה. היא תהיה דלילה יחסית וזה בסדר.
2. ממלאים בתערובת את ספלי הקפה עד 1/3 גובה (אל תתפתו למלא יותר כי העוגות יגלשו החוצה).
3. בספל גבוה נפרד שמים שמנת מתוקה, סילאן ושוקולד מריר (התערובת רותחת ועולה במיקרו אז חשוב להשתמש בספל גדול). מניחים את ספלי העוגה וספל הרוטב במיקרוגל ומפעילים בעוצמה מקסימלית למשך דקה בדיוק. העוגה מוכנה כשהיא תפוחה, רכה ויציבה למגע (בודקים ואם צריך מפעילים עוד 15-10 שניות, עד שמוכן).
4. מוציאים מהמיקרוגל את כל הכוסות (בזהירות, הכוסות חמות!). את הכוס עם השוקולד מערבבים בכפית לקבלת רוטב חלק. מוזגים כף או שתיים מהרוטב על כל עוגה ומגישים מיד.
סוד מתוק:
תחליף דבש ללא סוכר וסילאן טבעי (בשונה מהמוצרים הנפוצים, שמכילים גם תוספת סוכר) יכולים להתחלף ביניהם באפייה. הבחירה תלויה בהעדפה שלכם: לתחליף הדבש טעם עדין יותר (מזכיר סוכריות דבש קלאסיות) וצבע בהיר. לסילאן הטבעי טעם מתובל, ריח חזק וצבע כהה, שמורגשים במאפה. למעשה, הוא דומיננטי אפילו יותר מסילאן עם תוספת בסוכר- לכן רצוי לטעום אותו מראש ולוודא שמתחברים לאופי המיוחד שלו.
באדיבות קרין גורן ל'סוגת'