עוגת תפוחים קלה ומהירה

צלם: יהודה סלומון
צלם: יהודה סלומון

אין כמו ניחוח של עוגת תפוחים ביתית. לפניכם מתכון מעולה לעוגת תפוחים קלה להכנה, מתוך ספר המתכונים "עוגות שאהבתי" של דנית סלומון

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

לבצק:

100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
½ כוס סוכר
1 כוס קמח
½ כפית אבקת אפייה
1 ביצה טרופה
1 כפית תמצית וניל

לציפוי הפירורים:

1 כוס קוואקר דק
½ כוס סוכר חום מהודק
½ כוס קמח
¼ כפית אבקת אפייה
½ כפית קינמון טחון
¼ כפית זנגביל טחון
50 גרם חמאה מומסת

למלית רסק התפוחים:

2 כפות קורנפלור
2 כפות סוכר
3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
כ־700 גרם רסק תפוחים משומר מומתק (רסק משומר בצנצנת זכוכית הוא הטעים ביותר וגם יש לו צבע בהיר יפה. אם אין, העדיפו רסק משומר במכל פלסטיק על רסק מפחית שימורים, שיש לו טעם לוואי מתכתי)

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים תבנית מלבנית בגודל 23×30 ס"מ ומרפדים אותה בנייר אפייה.

2. מכינים את הבצק: בקערה בינונית מערבלים יחד חמאה, סוכר, קמח מנופה עם אבקת אפייה, ביצה טרופה ותמצית וניל במשך כדקה, רק עד שנוצר בצק רך. מורחים את הבצק בשכבה דקה על תחתית התבנית.

3. באותה קערה מכינים את ציפוי הפירורים: מערבבים יחד קוואקר, סוכר חום, קמח, אבקת אפייה ותבלינים. מודדים חצי כוס מהתערובת ומפזרים על הבצק. מוסיפים לתערובת שנשארה בקערה את החמאה ומערבבים במזלג לתערובת פירורית.

4. מכינים את המלית: בקערה שנייה מערבבים קורנפלור וסוכר. מוסיפים מיץ לימון וטורפים לבלילה חלקה. מוסיפים את רסק התפוחים ומערבבים היטב. יוצקים לתבנית.

5. זורים למעלה את פירורי החמאה שבקערה ואופים במדף האמצעי של התנור במשך 45 דקות. מצננים 30 דקות לפחות (כדי להניח לשכבת התפוחים להתייצב). חותכים ואוכלים.

המתכון מתוך ספר המתכונים "עוגות שאהבתי" של דנית סולומון, הוצאת "קוראים"