עוף ברימונים

הגרסה הישראלית והעסיסית למנה הצרפתית "קוק או ואן", עוף ביין אדום

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים ל-4 מנות:

  • 8 שוקי עוף
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 5 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית ראס אל חנות
  • 2 כוסות ציר עוף
  • 2 כוסות מיץ רימונים
  • 1 כוס אגוזי מלך
  • 1 כוס אגוזי קשיו
  • מלח, לפי הטעם
  • פלפל שחור, לפי הטעם
  • צרור כוסברה
  • 1 פלפל צ'ילי ירוק, פרוס

למרינדה:

  • 3 כפיות ראס אל חנות
  • 2 כוסות מיץ רימונים
  • 1 כפית קינמון, טחון
  • 1 כפית ג'ינג'ר, קצוץ

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל חומרי המרינדה ומשרים בה את שוקי העוף למשך לילה.
  2. מחממים שמן במחבת ומשחימים את השוקיים מכל הצדדים. מוציאים מהמחבת.
  3. באותה מחבת מטגנים בצל, שום וראס אל חנות.
  4. מחזירים את השוקיים למחבת ומוסיפים ציר, מיץ רימונים ואגוזים. מתבלים במלח ופלפל.
  5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.
  6. מכסים את המחבת במכסה ומבשלים שעה נוספת.
  7. מוסיפים כוסברה וצ'ילי ומגישים.