עוף ברימונים
הגרסה הישראלית והעסיסית למנה הצרפתית "קוק או ואן", עוף ביין אדום
88 שיתופים | 132 צפיות
החומרים ל-4 מנות:
- 8 שוקי עוף
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 5 שיני שום, קצוצות
- 1 כפית ראס אל חנות
- 2 כוסות ציר עוף
- 2 כוסות מיץ רימונים
- 1 כוס אגוזי מלך
- 1 כוס אגוזי קשיו
- מלח, לפי הטעם
- פלפל שחור, לפי הטעם
- צרור כוסברה
- 1 פלפל צ'ילי ירוק, פרוס
למרינדה:
- 3 כפיות ראס אל חנות
- 2 כוסות מיץ רימונים
- 1 כפית קינמון, טחון
- 1 כפית ג'ינג'ר, קצוץ
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל חומרי המרינדה ומשרים בה את שוקי העוף למשך לילה.
- מחממים שמן במחבת ומשחימים את השוקיים מכל הצדדים. מוציאים מהמחבת.
- באותה מחבת מטגנים בצל, שום וראס אל חנות.
- מחזירים את השוקיים למחבת ומוסיפים ציר, מיץ רימונים ואגוזים. מתבלים במלח ופלפל.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.
- מכסים את המחבת במכסה ומבשלים שעה נוספת.
- מוסיפים כוסברה וצ'ילי ומגישים.