עוף צלוי במילוי קליפות לימונים

צלם: בועז לביא
צלם: בועז לביא

שף אבי ביטון ממלא עוף בקליפת לימון ריחנית וצמחי תבלין ומעביר לצלייה על הגריל. אפשר גם פשוט להכניס לגריל של התנור

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, קל, מהיר, בשרי

מצרכים:

החומרים ל-4 מנות:

  • 1 עוף במשקל 1.5-2 ק"ג

למילוי:

  • קליפת לימון מגוררת מ-5 לימונים (הקליפה הצהובה בלבד)
  • 1 כף מלח גס
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 2 ראשי שום, חצויים
  • 4 גבעולי תימין
  • 4 גבעולי רוזמרין
  • 4 גבעולי מרווה

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערית קטנה את כל חומרי המילוי וממלאים את העוף בתערובת.

2. צולים את העוף על הגריל בחום בינוני-נמוך למשך שעתיים כאשר הגריל מכוסה. הופכים את העוף כל 20 דקות.