עוף צלוי במילוי קליפות לימונים
שף אבי ביטון ממלא עוף בקליפת לימון ריחנית וצמחי תבלין ומעביר לצלייה על הגריל. אפשר גם פשוט להכניס לגריל של התנור
88 שיתופים | 132 צפיות
כשר, קל, מהיר, בשרי
מצרכים:
החומרים ל-4 מנות:
- 1 עוף במשקל 1.5-2 ק"ג
למילוי:
- קליפת לימון מגוררת מ-5 לימונים (הקליפה הצהובה בלבד)
- 1 כף מלח גס
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/3 כוס שמן זית
- 2 ראשי שום, חצויים
- 4 גבעולי תימין
- 4 גבעולי רוזמרין
- 4 גבעולי מרווה
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערית קטנה את כל חומרי המילוי וממלאים את העוף בתערובת.
2. צולים את העוף על הגריל בחום בינוני-נמוך למשך שעתיים כאשר הגריל מכוסה. הופכים את העוף כל 20 דקות.