קציצות אורז בקארי בסירות אייסברג

קציצות אורז בקארי עם סלט עלים פריכים, בסירות אייסברג | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: דיאנה לינדר
קציצות אורז בקארי עם סלט עלים פריכים, בסירות אייסברג | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: דיאנה לינדר

מתכון קליל למנה צמחונית נהדרת וכיפית לחלוקה של קציצות אורז ויאטנמיות עם סלט עלים פריכים. מתכון אחד מתוך ארוחה קיצית וקלילה של ק-פה האנוי

88 שיתופים | 132 צפיות

 

בנקודה שבה המזרח הרחוק פוגש את צרפת, פותחת השפית הצעירה נופר זוהר את ק־פה האנוי, מסעדה וייטנאמית. את הטעמים הסוערים של וייטנאם והשיק הצרפתי היא מגישה לנו בחמישה מתכונים של ארוחה קיצית וקלילה

כך תרכיבו את שאר הארוחה:
סלט פרחי בננה
גיוזה פרגית הר גאו

סלט קר של אטריות אורז ופרוסות סינטה צרובה
פנקוטה למון גראס

 

החומרים ל-4-6 מנות  |   קל  |   צמחוני

לקציצות האורז

2 כוסות אורז לבן מבושל ומצונן
כף מחית מוכנה של קארי אדום
2 כפות אבקת קוקוס
1 ביצה טרופה
מעט מלח
שמן קנולה לטיגון

לסלט

10 עלי חסה אייסברג קרועים
1 מלפפון פרוס לעיגולים
2 כפות ג׳ינג׳ר קצוץ
2 כפות בצל ירוק קצוץ
2 כפות כוסברה קצוצה
1 כף בצל שאלוט קצוץ ומטוגן עד פריכות
מיץ מליים אחד
2 כפות סויה בהירה

להגשה

6-8 עלי חסת אייסברג יפים
עלי נענע

אופן ההכנה

הכנת הקציצות

1. מערבבים את האורז, מחית הקארי ואבקת הקוקוס.

2. יוצרים קציצות עגולות ומעט פחוסות, וטובלים אותן בביצה טרופה.

3. מטגנים במחבת על אש בינונית עד שהקציצות מזהיבות.

4. מניחים במסננת על גבי נייר סופג ומצננים.

5. מערבבים את כל חומרי הסלט, ומתבלים ברוטב הסויה ובמיץ הליים.

ההגשה

1. קורעים את הקציצות לנתחים ומניחים בקערת הגשה.

2. בקערה נוספת מגישים את הסלט.

3. מגישים את הקציצות והסלט לצד עלי האייסברג השלמים ועלי הנענע, וכל סועד ממלא את עלי החסה כרצונו.

קציצות אורז בקארי עם סלט עלים פריכים, בסירות אייסברג | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: דיאנה לינדר
קציצות אורז בקארי עם סלט עלים פריכים, בסירות אייסברג | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: דיאנה לינדר