קציצות ברוטב עגבניות

קציצות ברוטב עגבניות | צלם: שאטרסטוק/ Shutterstock
קציצות ברוטב עגבניות | צלם: שאטרסטוק/ Shutterstock

קציצות בשר עסיסיות שמאפשרות לעשות משהו טוב עם שאריות לחם שחור. מגישים לצד אורז לבן וסלט ירקות עם פלפל ירוק חריף והרבה לימון

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים ל-15-20 קציצות

לתערובת הקציצות

  • 1/2 ק"ג בשר טחון
  • 3 פרוסות לחם שחור מאתמול, ללא קרום, טחונות לפירורים
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

לרוטב:

  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • מעט שמן זית
  • 3 שיני שום, פרוסות
  • 2 עגבניות בשלות, קצוצות
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף דבש
  • 4 כוסות מים
  • מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי הקציצות ולשים מעט בידיים. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר למשך חצי שעה.

2. בסיר רחב מאדים את הבצל במעט שמן זית עד שהוא שקוף. מוסיפים את שיני השום ומאדים עוד דקה. מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומבשלים על אש קטנה במשך חמש דקות.

3. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומרתיחים.

4. צרים מתערובת הקציצות כדורים בגודל כדורי פינג פונג ומניחים אותם בעדינות ברוטב כשהוא ברתיחה בינונית. מקפידים לא לאבד את הרתיחה.

5. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 40 דקות. בודקים קציצה אחת ואם צריך מבשלים כמה דקות נוספות.

מגישים: עם אורז לבן וסלט ירקות עם פלפל ירוק חריף והרבה לימון.