קרואסונים במילוי פרג

לסהרוני פרג פריכים של מיקי שמו | צלם: דן לב
לסהרוני פרג פריכים של מיקי שמו | צלם: דן לב

מתכון קל לסהרוני פרג פריכים של מיקי שמו

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

חומרים לבצק:

1 ביצה מידה L
1/4 כוס חלב (60 מל')
1/2 כוס אבקת סוכר (60 מל')
1/2 כפית מלח
150 גר' חמאה
2 כוסות קמח (280 גר')
1/2 שקית שימרית- 25 גר' או 1/2 קוביה של שמרים טריים

חומרים למלית פרג:

1/4 כוסות אגוזים טחונים
250 גרם (1/4 1 כוסות) סוכר
1 כפית דבש
1 כוס חלב (240 מ"ל)
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
270 גרם (3 כוסות) פרג טחון טרי
1 כף קורנפלור

לציפוי:

1 ביצה טרופה

אופן ההכנה:

אופן הכנת הבצק:

1. מרבבים 2 דקות בקערת מיקסר עם "בוחש גיטרה" את הביצה, חלמון, חלב, א.סוכר וחמאה.
2. מוסיפים את הקמח והשמרים ומערבבים עוד 3 דקות במהירות בינונית עד קבלת בצק חלק, מכניסים למקרר ל-3 שעות.

אופן הכנה המלית:

1. מרתיחים- חלב, חמאה ודבש.
2. מסירים מן האש, מוסיפים את הפרג, אגוזים, סוכר, חלב וקורנפלור
3. מחזירים לסיר לעוד כ 2-3 דקות על אש בינונית וממשיכים לערבב עד להסמכה.
4. מצננים ומכסים בניילון נצמד.

אופן ההרכבה:

1. מחלקים את הבצק ל-8 ומכדררים כל חלק כדור בקוטר 5 ס"מ.
2. מחלקים את המלית גם ל-8 ומגלגלים לגליל באורך 8 ס"מ בקוטר 2 ס"מ.
3. מרדדים כל כדור לצורה אובלית בעובי של 1/2 ס"מ. מניחים במרכזה מימין לשמאל את הגליל מלית (כמו נקניק) עוטפים בעזרת הבצק הנותר ומגלגלים כמו ל"באגט קטן" שבקצוותיו "שפיצים". יוצרים סהרון ומניחים בתבנית מרופדת הנייר אפור. מניחים 4 י"ח בכל תבנית אפיה.
4. מברישים בביצה טרופה מתפיחים 1/2 שעה ואופים ב- 190 C כ- 20 דקות.
5. מצננים ומגישים