קרמבל אפרסקים

צלם: איתיאל ציון
צלם: איתיאל ציון

קרמבל הוא אחד הקינוחים האהובים ביותר. לפניכם מתכון קל ומהיר לקרמבל אפרסקים שלא תוכלו לעמוד בפניו

88 שיתופים | 132 צפיות

קל, כשר, מהיר, חלבי

קופסת שימורי אפרסקים, מעט גרנולה ו-20 דקות בלבד לקינוח חמים וטעים.

החומרים ל-4 מנות:

  • 1 קופסת שימורי חצאי אפרסקים בסירופ
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1 כפית קינמון, טחון
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 1 כוס גרנולה
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/4 כוס קמח
  • 100 גר' חמאה, רכה

אופן ההכנה:

  1. מסננים את האפרסקים המשומרים ומערבבים אותם יחד עם הסוכר הלבן, הקינמון ומיץ הלימון.
  2. מניחים את חצאי האפרסקים על צדם השטוח בתבנית אפייה משומנת קלות.
  3. מערבבים את הגרנולה, הסוכר החום, הקמח והחמאה לתערובת פירורית.
  4. זורים את התערובת מעל האפרסקים בשכבה אחידה.
  5. אופים את האפרסקים במשך כ-20-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהציפוי מזהיב. מגישים חם עם גלידת וניל או קצפת.

מצרכים:

החומרים ל-4 מנות:

  • 1 קופסת שימורי חצאי אפרסקים בסירופ
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1 כפית קינמון, טחון
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 1 כוס גרנולה
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/4 כוס קמח
  • 100 גר' חמאה, רכה

אופן ההכנה:

1. מסננים את האפרסקים המשומרים ומערבבים אותם יחד עם הסוכר הלבן, הקינמון ומיץ הלימון.

2. מניחים את חצאי האפרסקים על צדם השטוח בתבנית אפייה משומנת קלות.

3. מערבבים את הגרנולה, הסוכר החום, הקמח והחמאה לתערובת פירורית.

4. זורים את התערובת מעל האפרסקים בשכבה אחידה.

5. אופים את האפרסקים במשך כ-20-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהציפוי מזהיב. מגישים חם עם גלידת וניל או קצפת.