סלט טאבולה הדרים

סלט טאבולה הדרים | צילום: בועז לביא
סלט טאבולה הדרים | צילום: בועז לביא

סלט הטאבולה המרענן מקבל טוויסט חמוץ-מתוק בשדרוג של שקדים ופירות הדר שמוסיפים עניין, צבע וטעמים כיפיים למנה המוכרת. חיזוק בריא שווה לחורף

88 שיתופים | 132 צפיות

 

"סלט טאבולה הוא אחד הסלטים המענגים ביותר שיש: שילוב מנצח של המון עשבים, בורגול שסופג את כל עסיס הסלט ותיבול נדיב. הדרך שלי לשדרג משהו כה מדויק היא עם הדרים. פילטים של הדרים ליתר דיוק. הכוונה לבשר הפרי נטו, בלי הקרומים ובלי הקליפה הלבנה המרירה. יצירת פלחים מדויקים דורשת קצת תרגול, אבל אם יש לכם סכין טובה וקצת סבלנות תצליחו במשימה".

החומרים ל-4 מנות |   קל  |   פרווה  |   טבעוני

1/2 כוס בורגול דק
1/2 אשכולית אדומה
1 תפוז
1 ליים או לימון
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
1/2 צרור עלי נענע קצוצים
3-4 גבעולי בצל ירוק קצוצים
1 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
1 מלפפון חתוך לקוביות קטנות
מיץ סחוט מ־1 לימון
5 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור
חופן פרוסות שקדים קלויים

אופן ההכנה

1. מניחים את הבורגול בקערה קטנה ומכסים בכוס מים.

2. משרים במשך 20 דקות עד שהבורגול רך ובעל מרקם נגיס.

3. מסננים וסוחטים היטב נוזלים עודפים.

4. מפלטים את הההדרים: מסירים את שני הקצוות של הפרי, ובעזרת סכין חדה חותכים את החלק שבו הציפה (החלק הלבן בקליפה) מסתיימת ובשר הפרי מתחיל.

5. מסירים את הקרומים של הפלחים בשני הצדדים. חותכים את כל הפלחים לגודל אחיד.

6. מערבבים בקערה את פלחי ההדרים, עשבי התיבול והירקות.

7. מוסיפים את הבורגול ומערבבים בעדינות.

8. מתבלים בשאר המרכיבים ומקשטים בשקדים.

סלט טאבולה הדרים | צילום: בועז לביא
סלט טאבולה הדרים | צילום: בועז לביא

 

כלי קרמיקה לורי גולדשטיין
הדרים באדיבות עלה הביתה והמטעים של בן וגל אלון
עֹ ז תלם הוא בעל האתר the kitchen coach

צילום בועז לביא | סטיילינג ענת לבל | ע. צלם לבנת נוי

מתכונים נהדרים של עז תלם, עשירים בפירות ההדר:

המדריך המלא לפירות ההדר
סנגריית הדרים חורפית
סלט פומלה