שבלולי גבינה ושום
מתכון פשוט לשבלולי גבינות ושום, שאפשר לשדרג עם גבינות שיש במקרר
88 שיתופים | 132 צפיות
ל-30 יחידות:
לבצק:
- 350 גר' קמח תופח
- 200 גר' חמאה
- 1 גביע יוגורט
- 1 כפית שום כתוש
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- קורט מלח
למלית:
- 250 גר' גבינה לבנה 5% שומן מסוננת
- 250 גר' גבינת פטה
- 1 כפית שום כתוש
- 3 ביצים טרופות
- 2-3 כפות קמח מנופה
- 1/3 כף פפריקה מתוקה
- מלח לפי הטעם
- פלפל אדום חריף לפי הטעם
- מעט מרגרינה לשימון התבנית
לקישוט:
- 1 ביצה טרופה
- זרעי שומשום
אופן ההכנה:
- לשים את כל החומרים לבצק במערבל עם וו הלישה עד לקבלת בצק חלק וגמיש. עוטפים את הבצק ביריעת ניילון נצמד ומשהים במקרר לפחות לשעתיים.
- מערבבים יחד את כל החומרים למלית.
- מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה מלבני בעובי של כחצי ס"מ.
- משטחים שליש מכמות המלית באופן שווה על כל עלה ועלה ומגלגלים לגלילות. כדי להקל את הפריסה, מומלץ לעטוף כל גלילה בניילון נצמד, לאחסן במקפיא כחצי שעה, להסיר את הניילון ולפרוס.
- בסכין חדה פורסים את הגלילות לפרוסות בעובי 1/2 1 ס"מ ומסדרים אותן על תבנית משומנת ומקומחת קלות, כך שהפרוסות ייראו כשבלולים.
- מברישים את הפרוסות בביצה טרופה ומפזרים מעט זרעוני שומשום.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות עד להזהבה יפה.