שוק טלה בתנור

מתכון טעים, פשוט וקל להכנה למעדן שוק טלה בתנור של אסתר סודאי. לא רק לאירועים מיוחדים

88 שיתופים | 132 צפיות

קבלו את המתכון שיגרום לכל האורחים שלכם להגיד וואו ולא רק בערב ראש השנה. מתכון פשוט ומיוחד להכנת מעדן שוק טלה בגרסה קלה להכנה. שווה

החומרים:

  • שוק טלה – רצוי כמות של 2 קילו לפחות
  • שום – שיני שום (כ- 10 חתיכות לפחות)
  • מלח גס
  • שמן זית
  • רוזמרין טרי
  • חרדל גרגירים
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

  1. הכינו את התנור מבעוד מועד, לפחות 20 דק' לפני התחלת העבודה. את נתחי שוק הטלה הוציאו מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה.אל תשכחו לשטוף את הנתחים לפני תחילת העבודה.
  2. בקערה אחת הכניסו את החרדל, שמן הזית ורוזמרין קצוץ היטב. על מגש מוכן מראש הניחו את החתיכות. עם סכין חדה בעלת להב דק, חתכו חריצים קטנים בבשר השוק. על החריצים להיות בעלי נפח המספיק להכנסת שיני השום (10 חתיכות יספיקו להטמעת הטעם) וחתיכות רוזמרין.
  3. ערבבו את החרדל עם שמן הזית וחתיכות קטנות של רוזמרין ועסו את התערובת היטב בנתחי הבשר. פזרו את המלח הגס והפלפל הגרוס על הכל והכניסו לתנור למשך 25 דק'.
  4. עם הכנסת המגש העלו את טמפרטורת התנור ל – 250 מעלות.עשר דק' לפני סיום הצלייה, הורידו הטמפרטורה חזרה ל – 200 מעלות למשך עשר דק' לערך. בדקו עם קיסם את מידת העשייה של הבשר לפני ההוצאה מהתנור.

המלצה שלנו: הגישו בצד סלטים ותפוחי אדמה. רצוי לשלב עם כוס יין להגברת הטעמים של המנה.

באדיבות: אסתר סודאי, בית 'פרה פרה'.

הירשמו לניוזלטרים של ifeel, וכל הכתבות הכי חמות בדרך אליכם

מצרכים:

  • שוק טלה – רצוי כמות של 2 קילו לפחות
  • שום – שיני שום (כ- 10 חתיכות לפחות)
  • מלח גס
  • שמן זית
  • רוזמרין טרי
  • חרדל גרגירים
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

הכינו את התנור מבעוד מועד, לפחות 20 דק' לפני התחלת העבודה. את נתחי שוק הטלה הוציאו מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה.אל תשכחו לשטוף את הנתחים לפני תחילת העבודה.

בקערה אחת הכניסו את החרדל, שמן הזית ורוזמרין קצוץ היטב. על מגש מוכן מראש הניחו את החתיכות. עם סכין חדה בעלת להב דק, חתכו חריצים קטנים בבשר השוק. על החריצים להיות בעלי נפח המספיק להכנסת שיני השום (10 חתיכות יספיקו להטמעת הטעם) וחתיכות רוזמרין.

ערבבו את החרדל עם שמן הזית וחתיכות קטנות של רוזמרין ועסו את התערובת היטב בנתחי הבשר. פזרו את המלח הגס והפלפל הגרוס על הכל והכניסו לתנור למשך 25 דק'.

עם הכנסת המגש העלו את טמפרטורת התנור ל – 250 מעלות.עשר דק' לפני סיום הצלייה, הורידו הטמפרטורה חזרה ל – 200 מעלות למשך עשר דק' לערך. בדקו עם קיסם את מידת העשייה של הבשר לפני ההוצאה מהתנור.

המלצה שלנו: הגישו בצד סלטים ותפוחי אדמה. רצוי לשלב עם כוס יין להגברת הטעמים של המנה.

באדיבות: אסתר סודאי, בית 'פרה פרה'.