שקשוקה בקן

צלם: אסתי ידידיה
צלם: אסתי ידידיה

במקום לנגב את השקשוקה בלחם, אפשר פשוט לאפות אותה בתוכו! קבלו מתכון מקורי לשקשוקה טעימה במיוחד

88 שיתופים | 132 צפיות

 

אפשר להכין את השקשוקה כמנה אישית בלחמנייה, כמנה זוגית בכיכר לחם בינונית או כמנה משפחתית בכיכר לחם גדולה.

החומרים ל-4 מנות:

  • 4 לחמניות או 2 כיכרות לחם בינוניות או 1 כיכר לחם גדולה
  • שמן זית לטיגון
  • 1 בצל, קצוץ
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1/2 פלפל אדום, קצוץ
  • 1/2 פלפל ירוק חריף, קצוץ (לא חובה)
  • 4 עגבניות, חתוכות לקוביות קטנות
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כפית סוכר
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 4 ביצים

אופן ההכנה:

1. מסמנים בלחם עיגול לכל ביצה על ידי לחיצה וסיבוב של כוס. משלימים את החיתוך בעזרת סכין חדה. מקפידים לחתוך רק עד עומק מחצית הלחם. מוציאים את החלק החתוך ומפרידים ממנו את הקרום. מחזירים ולוחצים פנימה את עיגול הקרום כך שישמש תחתית לחור שבלחם.

2. מטגנים במחבת גדולה במעט שמן זית את הבצל, שיני השום והפלפלים עד הזהבה קלה. מוסיפים את העגבניות ומבשלים מכוסה על אש קטנה 10 דקות. מערבבים מדי פעם.

3. מוסיפים את רסק העגבניות, המים והסוכר, מערבבים ומרתיחים. מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה ברתיחה עדינה 8 דקות. מתבלים במלח ובפלפל, מסירים מהאש ומצננים מעט.

4. מניחים בכל שקע לחם 3 כפות רוטב. יוצרים גומה ברוטב בכף. שוברים כל ביצה בנפרד לקערית ומעבירים אותה לגומה. מכניסים מיד לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים 15-10 דקות או לפי מידת העשייה הרצויה. מגישים לצד הרוטב שנשאר.