קלישאה נולדה: 10 דברים שהוליווד לא מספרת על לידות

"הדייט שתקע אותי" | צילום מסך
"הדייט שתקע אותי" | צילום מסך

כולם כעסו על קייט מידלטון כשיצאה מאופרת מחדר הלידה, אז למה בהוליווד עדיין מראים לידות מושלמות ונטולות צירים? 10 אמיתות כואבות שלא תראו בסרטים

88 שיתופים | 132 צפיות

אנחנו נוהגות לחיות את חיינו לפי מה שאנחנו רואות בסרטים, ולכן אנחנו די בטוחות שיום אחד ניתקל בבחור מקסים, הקפה שלנו יישפך על הסוודר שלו, נתאהב, נתחתן, נגמור מחדירה בכל פעם שנעשה סקס ונקבל קידום בעבודה. אה, כן ותהיה לנו לידה של חמש דקות לכל היותר. ככה זה בסרטים, לא? אז זהו, בחיים זה אחרת לגמרי, ואם אתן לפני לידה תפסיקו לראות סרטים ותרשו לנו לעשות לכן ספוילר לאיך זה באמת.

1. לידה מתחילה בירידת מים

ראיתן את זה עשרות פעמים, בסרטים כמו "בייבי מאמא", "למה לצפות כשאת מצפה", "ג'ונו" ו"ערב ראש השנה", ובכולם מהווה ירידת המים לסמן המוחלט של תחילת לידה, האקדח שמופיע במערכה הראשונה ויורה בפתיחת עשר אצבעות. במציאות רק חלק קטן מהלידות מתחיל בירידת מים, רק 10-15 אחוז מהנשים יחוו ירידת מים ללא צירים לפניה, וירידת המים עצמה לא אומרת שמעכשיו יהיו צירים ותוך שעתיים אפשר להזמין סושי. עוצמת הזרם משתנה מפעם לפעם, לפעמים זה חזק ומפתיע כמו הורדת מים באסלה, לפעמים טפטוף, ולפעמים במהלך הלידה עצמה הרופא ינקב את שק השפיר והמים ירדו.

2. לידה זה עניין של חצי שעה, שלוש לחיצות והתינוק מגיע

בקולנוע זה עובד ככה: יורדים לך המים, קאט טו את לבושה בחלוק תכלכל של בית חולים, מתנשפת במיטה כשרגלייך פשוקות ועינייך חושבות לנתר החוצה מהפרצוף ולברוח רחוק מהספינה הטובעת הזאת. עוד שתי נשיפות, קללה לבעל והופ, את יולדת. בחיים עצמם הסיפור יכול לקחת יותר מ-24 שעות, במיוחד אם זו הלידה הראשונה. כותבת שורות אלה נסעה ארבע פעמים (!) לבית החולים בלידה הראשונה שלה עם צירים מהגיהינום, ולא אשפזו אותה כי לא הייתה לה פתיחה. ברור לנו שהשעות הארוכות של הצירים, הנסיעות הלוך ושוב והבדיקות האינסופיות אינם חומר לזכייה באוסקר, אבל לידה קולנועית היא סצנה שהחיים האמיתיים ירדו ממנה בעריכה.

3. אנחנו חיות בעולם ללא אפידורל

אין שום דבר מעניין בלראות אישה מנומנמת בחדר לידה, עם סטלה קלילה המאפשרת צפייה בנטפליקס. זה אמנם לא יביא צופים לקולנוע בדהרה, אבל בקולנוע אין ייצוג לרוב השקט, שבוחר לקחת אפידורל ולא להתייסר. בקולנוע כולן אדומות, מזיעות, שיערן הסתור דבוק למצחן בו עומד להתפקע וריד, וזה רק בפתיחת שתי אצבעות. הרגעו חברות, אפשר גם אחרת.

4. תינוקות הם יצורים מתוקים ושמנמנים

זה לא נכון. תינוקות שיוצאים מהבטן הם יצור מחשכים בצבע בורדו, נוטפים נוזלי גוף כאילו היו המפלצת מאגם רחם-נס, איבריהם שמוטים והם יכול לשחק את גולום("מיי פרשס") בסרט על חייו. אבל בסצנות לידה משתמשים בד"כ בתינוקות בני כמה ימים, שאז הם כבר עלו במשקל ומתחילים לקבל צורה של תושב קבע בעולם הזה. אם בסרטים היו משתמשים בתינוקות בני יומם אנשים היו בורחים מהקולנוע בצעקות ועתיד המין האנושי היה בסכנה.

5. כשהתינוק יוצא מהבטן הכל טוב

ולפעמים זה באמת ככה, נוט! לפעמים כשהלידה נגמרת מתחילה שיעור מלאכת יד בסגנון בתיה עוזיאל, כשאת בתפקיד המפית, והרופאים רוקמים את הוגינה שלך חזרה לצורה המקורית שהייתה לה לפני שיצא ממנה תינוק במשקל שלושה קילו. וכשזה קורה האפידורל שלך כבר בנסיגה ולא ירשו לך לקבל עוד, העצבים שלך מתחילים לחזור לעצמם וזה כואב בדיוק כמו שאת מדמיינת לעצמך.

6. אחרי הלידה תשוכני בחדר בו תוכלי להתאושש מהחוייה שעברת

פחחח. תרשי לנו לבכות מרוב צחוק. אחרי הלידה תעברי לחדר יולדות, שהוא חדר שנועד לשכן שתי נשים אבל בפועל יש בו שלוש נשים, אחת במסדרון. עד שלא חווית טפטוף דם במסדרון אחרי לידה עם שתי יולדות אחרות שמארחות בחדרן בני משפחה עד חצות (ולפעמים כל הלילה, בניגוד לנהלים), לא חווית את כשלון מערכת הבריאות בישראל עד תומה. מה לעשות? לחסוך למלונית, ולקוות שכלום לא יסתבך בלידה ותוכלי להגיע אליה.

7. בזמן הלידה יש עוצר יציאות

וואו, מחכות לך כמה הפתעות נעימות. ראשי- אם לקחת אפידורל העצבים שלך רגועים, אבל לא שלפוחית השתן והאחות החביבה תכניס לך קטטר לתוך המה שמו כל כמה שעות כדי לרוקן את השלפוחית. עד עכשיו כיף. אבל מה קורה כשלוחצים ופתאום משהו אחר, הידוע בתרבות המערבית כמספר 2 – רוצה לצאת ממך? ובכן, פעמים רבות במהלך הלידה את תלדי עוד משהו שנכנה כאן כריש חום קטן. כן, הכריש ייולד בלידת עכוז, דהיינו מהעכוז שלך, האחות תנגב אותך ותשליך את זה בפח, ואת ובעלך לא תדברו על זה שוב לעולם. אולי פעם אחת כשהוא יהיה שיכור. אולי חמש-שש פעמים וזהו. מה שמוביל אותנו לסעיף הבא.

8. הבעל תמיד נמצא בחדר הלידה, כדי לעזור

במציאות זה לא מחויב המציאות. יש גברים שלא נעים להם להיות בלידה (פחדנים), יש נשים שלא רוצות שהגבר יהיה לידן (מה נסגר אתכן?) ולפעמים יש בחדר לידה אחיות, חברות או אמהות.

9.הוא כל כך יפה!

תתחילי להתכונן לזה שאפילו שאת דוגמנית על ובעלך מלך היופי, סטטיסטית לא כל התינוקות בעולם יפים ויש סיכוי שגם לך ייצא תינוק "ברור". כן, "ברור" זה מה שאומרים לאמא כשהתינוק שלה פחות ממושלם. לא שלך, בארור שלא שלך.

10. אחרי הלידה תחזרי לפן שהיה לך לפני שהתחילו הצירים

נכון, בלידה הזעת נורא, אבל בסצנה שאחרי נשים תמיד נראות מאופרות, בעלות שיער מושלם וזוהר, בעוד שאת עשויה ללקות בדכאון הורמונאלי, לבכות מהכאב הכללי והשוק מהמחטף שהטבע בצע עלייך. בקיצור- זה יקח כמה זמן עד שתחזרי לעצמך, ימים, שבועות, אולי חודשים. מה שבטוח את תמיד תישארי במצב של "אחרי לידה", לעולם לא תחזרי להיות מה שהיית קודם. זה עצוב ונוראי כמו שאתן מדמיינות, אבל שלוש שנים אחר כך, יצור בעל עיניים עגולות גדולות וריסים ארוכים יגיד לך יום אחד "אמא, את יפה. את יפה, אמא" ואת תדעי שילדת שקרן מוצלח במיוחד, ולא הכל היה לשווא.

 

קטיה וליאור מ"חתונמי": "זו לא הייתה אהבה ממבט ראשון"