עוגת שמרים שוקולד-בננה שלא תוכלו להפסיק ליישר

עוגת שמרים עם שוקולד | צילום: Shutterstock
עוגת שמרים עם שוקולד | צילום: Shutterstock

בטוחות שלהתעסק עם שמרים זה מסובך? קבלו מתכון קל וברור לעוגת שמרים עם שוקולד, בננה וקינמון שיוכיח לכן שזה הרבה יותר פשוט ממה שחשבתן. והעיקר - טעם גן עדן וריח נפלא שיציף את הבית

88 שיתופים | 132 צפיות

לעוגה הזו יש טעם וריח של נחמה. מהסוג שיהפוך כל קפה של אחה"צ או של בוקר להרבה יותר מתוק. אל תחששו מהשמרים, המתכון קל וברור, מהסוג שגם אופות מתחילות יקצרו איתו הצלחה. חוץ מהשמרים השוקולד הוא הכוכב כאן, אם אתן לא מחבבות בננה או קינמון אפשר כמובן לוותר, אבל לדעתנו הם רק מוסיפים. מה שבטוח – עם תוספות או בלי, העוגה הזו תהפוך ללהיט במטבח שלכן. הכינו אותה ותבינו בדיוק למה.

עוגת שמרים עם שוקולד | צילום: Shutterstock
עוגת שמרים עם שוקולד | צילום: Shutterstock

מצרכים ל-2 תבניות אינגליש קייק

 

למלית
1 בננה גדולה
3 כפות שמן
1 כפית קינמון
3 כפות סוכר
3 כפות שוקולית + שוקולית לבזיקה

לבצק
4 כוסות (560 גרם) קמח
2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס (150 גרם) סוכר + 1 כף סוכר
1 כוס (250 מ"ל) חלב סויה
1 בננה
1/2 כוס שמן
1/4 כפית מלח

לזיגוג
3 כפות סוכר
1 כף מים רותחים

עוגת שמרים עם שוקולד | צילום: Shutterstock
עוגת שמרים עם שוקולד | צילום: Shutterstock

אופן ההכנה

 

אופן הכנת המלית
טוחנים במעבד מזון את כל חומרי המלית עד קבלת בלילה חלקה.

אופן הכנת הבצק
1. מנפים את הקמח לקערה גדולה. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את השמרים וכף הסוכר.

2. מחממים את חלב הסויה (במשך 30 שניות במיקרוגל). שופכים מעט מהחלב לגומה ומערבבים. מניחים ל-3-2 דקות, עד שהשמרים מתחילים לתסוס.

3. טוחנים את הבננה והשמן במעבד מזון עד קבלת תערובת נוזלית. מוסיפים את התערובת לקמח. מוסיפים את שאר החלב, 3/4 כוס הסוכר והמלח.

4. לשים היטב עד קבלת בצק גמיש ורך. מגלגלים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומניחים לתפוח במקום חמים במשך ½1-1 שעות עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

5. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים היטב במשך 2-1 דקות. מחלקים ל-2 כדורים. מרדדים כל כדור בצק לעלה מרובע ודק מאוד. מורחים את המלית על הבצק, בוזקים שוקולית ומגלגלים לרולדה. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים במשך 45 דקות.

6. מערבבים את חומרי הזיגוג ומורחים את העוגות במחצית התערובת.

7. אופים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. כמה דקות לפני סיום האפייה מורחים את יתר הזיגוג על העוגות.

טיפ: לקבלת עוגת שושנים פורסים את הרולדה לפני האפייה ומניחים את הפרוסות בצפיפות בתבנית.