חמין טבעוני עם שורשים וערמונים

חמין שורשים וערמונים | צילום: נמרוד סונדרס | סטיילינג: דלית מרחב
חמין שורשים וערמונים | צילום: נמרוד סונדרס | סטיילינג: דלית מרחב

אם המילה טבעוני גורמת לכן לעוות את הפרצוף, זהו בדיוק המתכון שיוכיח לכן אחרת. חמין ירקות שורש וערמונים מהיר יותר, פשוט יותר והרבה יותר קליל לעיכול מהמקור | מתכון מסדרת תבשילים מנחמים לחורף

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החמין הטבעוני הזה הוא תבשיל קדירה מופלא עם ניחוחות של אדמה. הסוד הגדול של המנה הוא בישול בתה שמחליף ציר או מים.

עוד תבשילים להתפנק איתם:
תבשיל בשר-גרגירים אלג׳יראי
חריימה שיעשה לכן טעים בקישקע
קדירת עוף ובירה במוד ברלינאי

וסנגריה שאי אפשר בלעדיה

 

החומרים ל-6-8 מנות |   קל |  טבעוני

2 ראשי קולורבי חתוכים לקוביות גדולות
1 כרוב סגול קטן חתוך לרבעים
1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות גדולות
1 גזר קלוף וחתוך לפרוסות בעובי 3 ס"מ
1 בצל סגול גדול חתוך לשישיות
5 שיני שום שלמות
6 קישואים קטנים שלמים
1 שקית ערמונים קלופים
כוס תה רגיל מוכן
4 כפות שמן זית
1 כף סילאן
1 ענף טימין
מלח, פלפל

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל החומרים ומניחים בתבנית חסינת חום או בסיר ברזל מרופדים בנייר אפייה.

2. עוטפים את התבנית או הסיר בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך שעה.

3. מסירים את כיסוי האלומיניום וממשיכים לאפות עד להשחמת הירקות.

חמין שורשים וערמונים | צילום: נמרוד סונדרס | סטיילינג: דלית מרחב
חמין שורשים וערמונים | צילום: נמרוד סונדרס | סטיילינג: דלית מרחב