תבשיל אלג׳יראי של בשר ראש וגרגרי חומוס

תבשיל אלג׳יראי של בשר ראש וגרגרי חומוס | צילום: נמרוד סונדרס | סטיילינג: דלית מרחב
תבשיל אלג׳יראי של בשר ראש וגרגרי חומוס | צילום: נמרוד סונדרס | סטיילינג: דלית מרחב

במקום לחכות כל הלילה לחמין, תגוונו עם תבשיל בשר מפנק שמוכן בחצי מהזמן וישאיר אתכן מסופקות עם כפתור פתוח באותה המידה | מתכון מסדרת תבשילים מנחמים שיעבירו לכן את החורף בקלות

88 שיתופים | 132 צפיות

 

התבשיל הכי חורפי והכי מנחם שיש. המרכיב החשוב ביותר במתכון הוא זמן הבישול הארוך ואם אתן ממש רוצות להשקיע, אפשר להמשיך את הבישול על פלטת שבת לכמה שעות נוספות.

עוד תבשילים להתפנק איתם:
חריימה שיעשה לכן טעים בקישקע
קדירת עוף ובירה במוד ברלינאי
חמין טבעוני מהשורש
וסנגריה שאי אפשר בלעדיה

 

החומרים ל-6-8 מנות |   קל |  בשרי

קילו וחצי בשר ראש (לחי)
2 כוסות גרגרי חומוס שהושרו במים למשך לילה
שיני שום מראש שלם
1 צרור כוסברה
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית גדושה כמון
1/2 כפית כורכום
1 כף שטוחה מלח דק
1 כף שטוחה סוכר
4 כפות שמן קנולה
3 כוסות מים

אופן ההכנה

1.מכניסים לסיר רחב את כל המרכיבים ומכסים במים.

2. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.

3. מבשלים למשך כשלוש שעות (או יותר על פלטת שבת בחום נמוך).

4. מגישים עם אורז לבן או קוסקוס ביתי.