מנקושה – פיצה ערבית עם זעתר ופירות ים

מנקושה - פיצה ערבית עם זעתר ופירות ים | צילום: בן יוסטר
מנקושה - פיצה ערבית עם זעתר ופירות ים | צילום: בן יוסטר

השף מיכאל גרטופסקי משלב בין הקולינריה האיטלקית לערבית ויוצר מנת פיוז'ן גלילית נפלאה

88 שיתופים | 132 צפיות

את ההשראה למנה הזו, כמו להרבה מנות אחרות, שאבתי מביקוריי בשוק עכו ובשוק של כפר יאסיף. ראיתי את הפיתות עם הזעתר והתחשק לי להתייחס אליהן כמו בצק של פיצה. השידוך עם פירות הים הטריים יצא מעולה

חומרים ל-6 מנות | בינוני | לא כשר

3 כפות זעתר יבש
3 כפות שומשום
3 כפות שמן זית
3 חופני עגבניות שרי
300 גר' תרד חלוט וסחוט
12 יחידות שרימפס טרי גדול מנוקה
12 יחידות קלמרי טרי נקי וחתוך לטבעות גסות
6 כפות שמן זית

לבצק פיתות
4 כוסות + 4 כפות (600 גר׳) קמח
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 כפית מלח
1 כף שמן זית
1 גביע (200 גר׳) יוגורט
½1 כוסות מים

אופן ההכנה

1. מערבבים את מרכיבי בצק הפיתות עד שהוא יציב ואחיד. מתפיחים עד הכפלת הנפח ומרדדים לעיגולים בקוטר 35 ס״מ.

2. מערבבים את הזעתר, השומשום ושמן הזית עד קבלת מרקם משחתי.

3. קולים את העגבניות בתנור לוהט עד שהן רכות, מקלפים אותן ופורסים גס.

4. מושחים את עיגולי הבצק בתערובת הזעתר ומפזרים את התרד, העגבניות ופירות הים.

5. אופים את המנקושה בתנור אבן, בטאבון או בתנור ביתי לוהט עד שהיא משחימה.

מנקושה – פיצה ערבית עם זעתר ופירות ים | צילום: בן יוסטר
מנקושה – פיצה ערבית עם זעתר ופירות ים | צילום: בן יוסטר

מתכונים נוספים של השף מיכאל גרטופסקי:

רביולי חצי ירח במילוי ג'יבנה
במיה צרובה עם קרם עגבניות מעושנות ופטה
שווארמה דג ים בפיתה עם יוגורט ועשבים
טבולה כרובית
קנולי קדאיף במילוי מוס מסקרפונה עם פירות יער

צילום בן יוסטר
ביסטרו מיכאל הגפן 43 מושב לימן, 04-9821250