ארוחה שלמה במתכון אחד: קיש ברוקולי וגבינות

תשכחו מהקישים הכבדים והשמנוניים וקבלו מתכון נהדר לקיש ברוקולי עם קמח מלא ושלל גבינות עיזים. מנה משגעת שקל להכין ותשאיר אתכן שבעות לאורך זמן

88 שיתופים | 132 צפיות

 

קיש הוא ללא ספק ארוחת הערב המושלמת – גם טעים, גם מזין וגם לא מסובך מדי להכנה. בוחרים כמה מרכיבים, מערבבים יחד והופ, לתנור. במתכון הזה בחרנו לשלב ברוקולי עשיר בוויטמינים, קמח מלא שמעניק תחושת שובע לזמן ארוך יותר וכן גבינות עיזים ובקר בעלות תכולת סידן גבוהה.

קיש ברוקולי וגבינות | צילום: Shutterstock
קיש ברוקולי וגבינות | צילום: Shutterstock

עוד מתכונים טעימים
כדורי טונה אדומה שירשימו את האורחים
מה אוכלים אחרי אימון? שקשוקה מושלמת לספורטאים
מנה של בריאות: גרנולה ביתית ממכרת 

מתכון ל-8 קישים אישיים

 

מצרכים לבצק:
2 כוסות קמח מלא
100 גרם חמאה
1 ביצה טרופה
4 כפות יוגורט עיזים

מצרכים למילוי:
1 ק"ג ברוקולי
6 ביצים
3 שיני שום
חצי ק"ג גבינות עיזים וצאן שונות: פטה, בולגרית, קשקבל, רוקפור
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כפית קארי
1 כפית אורגנו טרי קצוץ
חופן גבינת קשקבל מגוררת
חופן שומשום מלא

אופן ההכנה לבצק:
מפוררים את החמאה בתוך הקמח. מוסיפים את הביצה ומערבבים, לאחר מכן מוסיפים את היוגורט ולשים. אם יש צורך מוסיפים את המים ומניחים את הבצק בקירור לחצי שעה.

אופן ההכנה למילוי:
שוטפים ומאדים את הברוקולי עד שמתרכך וקוצצים אותו.
טורפים את הביצים, מוסיפים את הגבינות, האורגנו, השום
ויתר התבלינים ומערבבים.
מרדדים את הבצק ומרפדים בתבנית של פאי, דוקרים את הבצק עם מזלג, יוצקים את הבלילה, מפזרים מעל גבינה מגורדת ושומשום מלא.
אופים למשך 20 דקות בחום בינוני (180 מעלות), ועוד 25 דקות בחום 140 מעלות.