מרק ארטישוק ירושלמי עם ערמונים וכמהין של שף שלום קדוש

מרק ארטישוק ירושלמי עם ערמונים ושמן כמהין | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: ענת לבל
מרק ארטישוק ירושלמי עם ערמונים ושמן כמהין | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: ענת לבל

השף הוותיק והמוערך שלום קדוש, מומחה לקולינריה צרפתית, בנה ארוחה המפגישה קלאסיקות מהמטבח הצרפתי עם חומרי גלם ישראליים. כשהכחול-לבן פוגש את האדום

88 שיתופים | 132 צפיות

מרק ארטישוק ירושלמי עם ערמונים ושמן כמהין

חומרים ל-4־6 מנות | קל | בשרי /חלבי / פרווה

"את מרק הארטישוק הירושלמי נהגו בצרפת בעבר לתת לסוסים. היום אין מסעדה שמכבדת את עצמה שאינה מגישה מנה עם ארטישוק ירושלמי"

3־4 כפות שמן זית לטיגון
2 בצלים קצוצים
2־4 שיני שום קצוצות
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי מקולף וחתוך לקוביות
200 גר' תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
מלח, פלפל לבן
8 כוסות (2 ליטרים) מרק עוף או ציר ירקות
1 כוס שמנת מתוקה או 1/2 כוס שמנת פרווה
10 חוטי זעפרן (לא חובה)
40 גר' חמאה / מחמאה / 3 כפות שמן זית
1־2 כפות מיץ לימון
1 כף שמן כמהין + להגשה
150 גר' ערמונים קלויים, קלופים וחתוכים לפלחים (או משקית ערמונים בוואקום)

מרק ארטישוק ירושלמי עם ערמונים ושמן כמהין | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: ענת לבל
מרק ארטישוק ירושלמי עם ערמונים ושמן כמהין | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: ענת לבל

אופן ההכנה

1. מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצלים עד שהם שקופים. מוספים את שיני השום ומטגנים עד שהן מזהיבות קלות. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ותפוחי האדמה וממשכים לטגן במשך 5 דקות. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הנוזלים ומבשלים על אש בינונית עד שהירקות מתחילים להתרכך.

2. מוסיפים לסיר את השמנת והזעפרן וממשיכים לבשל עד שהארטישוק רך. מסירים מהאש ומצננים. מעבירים את הכל למעבד מזון וטוחנים עד קבלת מרקם חלק. לקראת סוף הטחינה מוסיפים את החמאה (או שמן הזית) ומיץ הלימון וממשיכים לטחון במשך דקה. מחזירים את המרק לסיר, מתקנים תיבול ומחממים להגשה. מוסיפים את שמן הכמהין לקראת סוף החימום.

3. מפזרים את הערמונים הפרוסים לקעריות אישיות, יוצקים מעל את המרק, בוזקים מעט שמן כמהין ומגישים.

מתכונים נוספים בארוחת המיוחדת של השף שלום קדוש:
1. באבא רום עם קרם מלבי
2. פילה ברבוניה על חציל קונפי
3. פיקטה של עגל חלב במילוי פטריות ותרד
4. חזה ברווז צלוי במעטפת עוף ותרד
5. נפוליאון תותים עם זביון שמפניה

השף שלום קדוש | צילום: אנטולי מיכאלו
השף שלום קדוש | צילום: אנטולי מיכאלו

במסגרת שבוע הקולינריה הצרפתי יארח השף שלום קדוש במטבחו במסעדת פרה על הגג את השף ת'יירי דרפו ממסעדת Domaine de la Chabotterie ממחוז ונדה
מלון לאונרדו פלאזה, המלך ג'ורג' 47 ירושלים, 02-6298666