אורז של סבתא עם פול ושמיר

אורז של סבתא עם פול ושמיר | צילום: בועז לביא
אורז של סבתא עם פול ושמיר | צילום: בועז לביא

כמה אפשר לאכול אורז עם בצל? עז תלם חושת מתכון מפנק של סבתא לאורז עיראקי אמיתי ועשיר, שיעשה לכם חם בבית ובלב, בכל יום בשנה

88 שיתופים | 132 צפיות

 

חנה, סבתא שלי, היא ילידת בגדד ואלופה באורז. זו רק אחת ממנות האורז הנהדרות שלה, ומספיק רק שאריח את המנה בשביל שאחזור אחורה בזמן לארוחות שישי בילדות. סבתא מוסיפה את הפול לתבשיל עצמו. אם אתם רוצים אורז כמו בתמונה אז תוסיפו את הפול בסוף הבישול (עם הבצל המטוגן והשמיר).

 

החומרים ל-6 מנות | קל | פרווה | טבעוני

לאורז
1 כף שמן זית
1 בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
2 כוסות אורז בסמטי שטוף היטב ומסונן
2 כפות גדושות רסק עגבניות
3 כוסות מים
2 כוסות פול ירוק טרי או מופשר חלוט במים רותחים במשך 2 דקות ומקולף
מלח
לבצל המטוגן
6 כפות שמן זית
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות בינוניות
1/2 צרור שמיר קצוץ דק

 

אופן ההכנה

האורז
1. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא רך.

2. מוסיפים את האורז וקולים במשך 2 דקות.

3. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים במשך דקה.

4. מוסיפים את המים והפול, מרתיחים ומוסיפים מלח (כדאי לטעום את מי הבישול ולוודא שהם מלוחים).

5. מקטינים את האש, מכסים את הסיר ומניחים מגבת מעל המכסה (סבתא אומרת שככה האורז יוצא יותר טוב. לא מתווכחים עם סבתות).

6. מבשלים במשך 18 דקות, מכבים ונותנים לסיר לעמוד במשך 20 דקות נוספות.

הבצל המטוגן

1. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצלים תוך כדי ערבוב במשך 15­-20 דקות, עד שהם זהובים.

ההגשה

1. מסירים את המכסה.

2. מוסיפים לסיר את הבצל המטוגן והשמיר ומערבבים בעדינות.

3. טועמים ומתקנים תיבול.

אורז של סבתא עם פול ושמיר | צילום: בועז לביא
אורז של סבתא עם פול ושמיר | צילום: בועז לביא

 

למתכונים שישדרגו לכם את האורז הבנאלי:
פודינג אורז וקוקוס
ביבימבאפ – אורז קוריאני
המדריך לאורז: טיפים לבישול נכון והבחנות בין המינים

צילום בועז לביא | סטיילינג ענת לבל