סינייה כרובית וחציל

סינייה כרובית וחציל | צילום: רונן מנגן
סינייה כרובית וחציל | צילום: רונן מנגן

השף רועי ענתבי מחזיר לשגרה את ארוחות הערב הביתיות עם מתכון קליל וטבעוני לסינייה כרובית מבושלת בטחינה, שיצליח גם בגזרת אוהבי הבשר

88 שיתופים | 132 צפיות

לסינייה המסורתית יש המון גרסאות, אבל כולן נשענות על אותו רעיון של בישול בטחינה. הסינייה הזו קלילה וצמחונית, מנה שמתאימה לארוחות צהריים או ערב, כשלא מתחשק לבשל ולאכול בשר.

החומרים ל-4 מנות  |   קל  |   פרווה  |   טבעוני

1 חציל
200 גר' טחינה גולמית
3/4 כוס מים
1/2 לימון סחוט
מלח
1/2 בצל פרוס דק
1/2 כרובית קטנה חלוטה ומופרדת לפרחים
1 חופן זיתים מגולענים
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה

1. מניחים את החציל בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מחוררים וצולים בגריל עליון במשך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל־220 מעלות.

2. הופכים וצולים במשך 10 דקות נוספות. מפרידים את בשר החציל מהקליפה.

3. מערבבים את הטחינה, המים, הלימון והמלח עד קבלת מרקם אחיד.

4. מניחים את בשר החציל, הבצל, הכרובית והזיתים בתבנית, מתבלים ומוזגים את הטחינה עד כמעט כיסוי.

5. אופים במשך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות.

מתכונים נוספים של רועי ענתבי

1. בורקס טולום
2. סלט בורגול עם עשבי תיבול וגבינת פטה
3. אורז עם ירוקים ורוטב יוגורטחינה
4. ספיחה בשר
5. סלט ביצים וחציל כבוש

סינייה כרובית וחציל | צילום: רונן מנגן
סינייה כרובית וחציל | צילום: רונן מנגן

 

סטיילינג אינה גוטמן