קל, טעים ובריא: עוגת גזר ללא אפייה עם ציפוי קרם קשיו

עוגת גזר ללא אפייה עם ציפוי קרם קשיו | צילום: Shutterstock
עוגת גזר ללא אפייה עם ציפוי קרם קשיו | צילום: Shutterstock

טרנד הרואו-פוד נכנס אליכן הביתה עם מתכון לעוגת גזר משגעת ומפוצצת בריאות שמכינים בקלות ובמהירות מפתיעה. מושלם לטבעונים אבל גם חובבי הג'אנק יתלהבו מהקינוח הבריא

88 שיתופים | 132 צפיות

 

לא חייבים ללכת אחרי כל כללי דיאטת הרואו פוד (Raw Food) שמאמינה באכילת מזון מהצומח שאינו מבושל, כדי ליהנות מיתרונות העוגה הזו. עוגת גזר ללא אפייה, עמוסה בריאות ומכילה אך ורק ממתיקים טבעיים ללא טיפת סוכר לבן. החלק הנחמד ברו פוד הוא כמובן שהוא חוסך את הצורך להתעסק עם התנור, והטעם? יפתיע גם אתכן. באחריות.

 

חומרים לבלילת העוגה – לתבנית 20/20 מרובעת או עגולה או לכ-12 מנות אישיות

1/2 3 כוסות שיבולת שועל אינסטנט (300 גרם)
5 גזרים גדולים מגוררים
15 תמרים מזן מג'הול מגולענים וחצויים
3/4 כוס פקאן טבעי, שקדים או אגוזי מלך
4-6 כפות סילאן ללא תוספת סוכר
2 כפיות קינמון
1 כפית אבקת ג'ינג'ר
1/4 כפית אגוז מוסקט

עוגת גזר ללא אפייה עם ציפוי קרם קשיו | צילום: Shutterstock
עוגת גזר ללא אפייה עם ציפוי קרם קשיו | צילום: Shutterstock

עוד מתכונים טעימים
מושלם ליד הקפה: עוגה בחושה שמכינים בקערה אחת
מה אוכלים אחרי אימון? שקשוקה לספורטאים
פילה סלמון קצת אחרת של השף יובל בן נריה

לציפוי

2 כוסות קשיו
3/4 כוס קרם קוקוס
3 כפות סילאן ללא תוספת סוכר
קליפה מגורדת מתפוז אחד

אופן ההכנה:

1. מניחים את הקשיו בקערה עם מים רותחים ומשרים לפחות 3-4 שעות עדיף כל הלילה וזה כדי שכשנעבד אותו אח"כ במעבד מזון הוא יהיה רך יותר.

2. בקערת מעבד מזון מניחים את כל החומרים ומעבדים לכדי תערובת כתומה. מתחילים בהוספת 4 כפות סילאן, טועמים ובמידה ויש צורך מוסיפים עוד כף. העיסה תהיה מאוד יציבה וזה בסדר גמור.

3. מעבירים אותה לתבנית מרופדת נייר אפייה ובעזרת ידיים רטובות מעט משטחים אותה. מעבירים למקרר עד שהציפוי יהיה מוכן.

4. לציפוי: מסננים את הקשיו ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים קרם קוקוס וסילאן ומעבדים. יתקבל מעין ציפוי במרקם של חומוס וככה זה אמור להיות. טועמים ומוסיפים עוד כף סילאן במקרה הצורך.

5. מוזגים את הציפוי על העוגה ומורחים בצורה שווה. מעבירים למקרר ל- 3-4 שעות.

6. לפני ההגשה מפזרים את קליפת התפוז המגורדת ומגישים.

רוצות לגוון?
במקום קרם קוקוס אפשר להחליף לחלב שקדים או מים ממי ההשרייה של הקשיו.

המתכון התפרסם במקור בבלוג ריח של בית