בוקר עם סטייל: העיצוב של מסעדת בנדיקט בצומת ביל"ו

עבודת אמנות מציגה תרנגול כסמל אוניברסלי לבוקר בפלטת הגוונים של הרשת | צילום: שרית גופן
עבודת אמנות מציגה תרנגול כסמל אוניברסלי לבוקר בפלטת הגוונים של הרשת | צילום: שרית גופן

איך הופכים תרנגולת שמטילה ביצים לארוחת בוקר לפריט עיצובי סקסי? כך הפך סטודיו ירון טל את סניף בנדיקט החדש בצומת ביל"ו לחלל מעוצב שמציע למי שאוכל עם העיניים הרבה יותר מעוד ארוחה

88 שיתופים | 132 צפיות

 

מיקום בוסי סנט ג'ורג' 9, קריית עקרון
בעלים קבוצת בנדיקט יאיר קינדלר, איתי (פיש) פשיגודה, גיא אוסדון ושי כהנא
תכנון ועיצוב פנים סטודיו ירון טל
מעצבת אחראית אירית שניר כהן
למה התכוון המעצב אווירה של בוקר מסביב לשעון

מיקום וקונספט

רשת בנדיקט הוקמה לפני כעשור והצליחה לשנות את מפת הקולינריה בכך שנתנה לסועד הישראלי את מה שהוא הכי אוהב – ארוחת בוקר בכל שעות היום, אפילו באמצע הלילה (לכן רוב מסעדות הרשת פתוחות 24/7). המסעדה הזו, שביעית במספר של הרשת, נמצאת סמוך לצומת ביל"ו ולבית החולים קפלן ומופעלת בזכיינות.

ירוק בעיניים ובוקר טוב באותיות ענק משפרים את היום גם באמצע הלילה | צילום: שרית גופן
ירוק בעיניים ובוקר טוב באותיות ענק משפרים את היום גם באמצע הלילה | צילום: שרית גופן

חללים

שטח המסעדה 370 מ"ר והיא הגדולה במסעדות הרשת. החלל מוקף בחצר המיועדת לישיבה בחלוקה למעשנים וללא־מעשנים. החדר הפרטי מיועד לארח כ־20 איש וצמודה אליו חצר קטנה המשמשת כגן שעשועים.

עבודת אמנות מציגה תרנגול כסמל אוניברסלי לבוקר בפלטת הגוונים של הרשת | צילום: שרית גופן
עבודת אמנות מציגה תרנגול כסמל אוניברסלי לבוקר בפלטת הגוונים של הרשת | צילום: שרית גופן

מוטיבים עיצוביים

שפת העיצוב של רשת בנדיקט, שהתפתחה עם כל סניף שנפתח, באה לידי מיצוי וזיקוק במסעדה החדשה. "מכיוון ששטח המסעדה גדול הייתה אפשרות רבה למשחק ולעיצוב", מסבירה אירית שניר כהן, המעצבת האחראית על הפרויקט בסטודיו ירון טל. "העיצוב נקי, בהיר ורענן ועם זאת משלב בתוכו הרבה עץ על גווניו השונים והחמים ונגיעות פליז וזהב. הסגנון הכללי כפרי אך עם נגיעות מחוספסות ואורבניות וגיאומטריה ישרה. יש שימוש בחומרים כמו אבן שמרצפת את כל החלל שהיא אלמנט חוזר ומאפיין של בנדיקט, קרמיקות לבנות המחפות את הבר ואת העמודים בפרישות שונות ושילוב יחידות עץ לישיבה וכמחיצות". ההשראה ממסעדות ביסטרו מתבטאת כבר בחזית המחופה אריחים לבנים (בריקים) ובריצוף דמוי הפרקט. בכניסה תוכנן "חדר רוח" מוקף בחלונות זכוכית שקופה ובדלתות עם מסגרת עץ. זהו אזור קבלת האורחים, שבמסעדות רבות נוצר בו צוואר בקבוק בזמני לחץ.

צמחייה וריהוט מעוצב יוצרים סביבת המתנה נעימה בחדר הרוח | צילום: שרית גופן
צמחייה וריהוט מעוצב יוצרים סביבת המתנה נעימה בחדר הרוח | צילום: שרית גופן

 

בבנדיקט ביל"ו אזור ההמתנה מרווח מאד, מאובזר בספסלים, בריהוט ובצמחים שיוצרים תחושה ביתית. מול דלת הכניסה נתלתה עבודת אמנות המראה תרנגול, הסמל האוניברסלי לבוקר, בגוני לבן, צהוב ותכלת. את מרכז החלל תופס בר בצורת האות חי"ת, המשמש להוצאת משקאות והכנת פנקייקים מול עיני האורחים, קונספט ייחודי למסעדה זו. הבר מחופה בריקים לבנים ומשטח עץ ומשלימים אותו כיסאות עץ בסגנון קלאסי. מעל עוצב גזיבו דמוי בית עם גג וקורות עץ שתוחם ומגדיר את הבר. המטבח נשקף מאחורי חלון מסגרות ברזל וזכוכיות חצי אטומות. על גבי החלון שמעל עמדת יציאת המנות מהמטבח נתלה שם הרשת באותיות פליז בולטות.

את מרכז החלל תופס בר בצורת האות חי"ת, המשמש להוצאת משקאות והכנת פנקייקים מול עיני האורחים | צילום: שרית גופן
את מרכז החלל תופס בר בצורת האות חי"ת, המשמש להוצאת משקאות והכנת פנקייקים מול עיני האורחים | צילום: שרית גופן

 

אלמנט טיפוגרפי נוסף מופיע מעל לספת ישיבה ארוכה לאורך חלל המסעדה – הכיתוב Good Morning, שהוא חלק עיקרי בססמת הרשת, בקיר חיתוכי עץ בדוגמת תלת ממד. מלבד הבר תוכננו אופציות ישיבה נוספות המתאימות למגוון סיטואציות, כגון שולחן מוארך מוגבה בכניסה, שולחנות עגולים ומרובעים למספר משתנה של אורחים וכמובן הגלריה – אזור מוגבה שיכול לשמש לאירועים. מלבד המדרגות היוצרות הפרדה פונקציונלית, נבדלת הגלריה משאר החלל גם ברצפת פרקט ובמעין גדר הפרדה נמוכה מזכוכית אטומה וברזל. גופי תאורה דמויי פעמון בגוני זהב ושחור יוצרים אחידות בין האזורים ומעל שולחן מרובע גדול נתלו גופי תאורה דקורטיביים מוארכים. חדר ה־VIP ניתן לסגירה באמצעות דלתות זכוכית עם פרופיל בלגי בגון תכלת. אזור זה נותן מענה לאירועים קטנים נפרדים אך ניתן לפתיחה ומהווה המשך ישיר של המסעדה. השירותים נמצאים בקומה השנייה וממשיכים את שפת העיצוב בחומרים ובגוונים: ברזים ומראות מפליז, דלתות צהובות וספסלי ברזל צבועים בצהוב.

הכיתוב Good Morning, שהוא חלק עיקרי בססמת הרשת, מופיע לאורך חלל המסעדה | צילום: שרית גופן
הכיתוב Good Morning, שהוא חלק עיקרי בססמת הרשת, מופיע לאורך חלל המסעדה | צילום: שרית גופן

 

תפריט

התפריט זהה כמעט לגמרי בכל מסעדות הרשת. במרכזו עומדות ארוחות בוקר בסגנונות שונים, בהם יווני, טבעוני, אנגלי, מקסיקני וכמובן ארוחת הבוקר הישראלית, שהיא המלכה הבלתי מעורערת. ארוחות הבוקר המובנות עטופות במנות נוספות המתקשרות לקונספט כדוגמת סלטים, אגז בנדיקט – ארוחת הבוקר הניו יורקית הקלאסית שמוגשת עם מגוון רחב של תוספות, ארוחות בוקר בשריות כמו פילי צ'יז סטייק ובראנץ' בורגר, שקשוקה ומנות פתיחה קטנות. החידוש האחרון בתפריט הוא אג־בולז: כדורי אומלט קטנים ואלגנטיים שמחליפים את החביתה השגרתית ומוגשים ברוטב תרד, פטריות או שרימפס. המנות גדולות ומתאימות לחלוקה. אחת ממנות הדגל שאסור לפספס היא מגדלי הפנקייקס. אנחנו ממליצים בחום על מיני פנקייקס אוריאו – מגדל פנקייקס עגולים חלולים שבמרכזם קרם עוגיות אוריאו.

החדר הפרטי ניתן לסגירה באופן שמותיר אותו בקשר עין עם המסעדה ועם גינת משחקים בחוץ | צילום: שרית גופן
החדר הפרטי ניתן לסגירה באופן שמותיר אותו בקשר עין עם המסעדה ועם גינת משחקים בחוץ | צילום: שרית גופן

דבר המערכת

רשת בנדיקט הצליחה לפצח את הגנום של הקולינריה הישראלית ואת ההתמכרות לעושר המאפיין ארוחות בוקר בארץ. המסעדה בביל"ו לוקחת את הקונספט צעד קדימה ומעניקה לו עטיפה משודרגת ומעוצבת. גודל החלל אִפשר התייחסות להרכבים השונים של קבוצות בילוי על ידי תכנון אופציות ישיבה מגוונות. הצבתן במרחק זו מזו מאפשרת פרטיות גם בחלל ההומה ושמירה על המרחב האישי ללא צפיפות, אפילו מבחינת יחסי לקוח-מלצר. תכנון הסיטואציות בא לידי ביטוי גם בחדר פרטי שניתן לסגירה אך אינו מנותק לגמרי מהוויית המסעדה וכן בגינת השעשועים שאפשר לתצפת עליה גם מתוך המסעדה. החיבור בין שפת העיצוב של הרשת, שמתייחסת לסגנון הכפרי, והמראה המודרני, שבא לידי ביטוי בעבודות פרזול בקווים ישרים, יוצרים יחד סביבת בילוי צעירה, עדכנית ומעוצבת שמתאימה לכל גיל ולכל שעה ביום, ממש כמו ארוחת בוקר.