צופית גרנט מלמדת אתכם איך לחיות

צופית גרנט | צילום: אילן הבשור
צופית גרנט | צילום: אילן הבשור

צופית גרנט ואיש העסקים לוי קושניר, פתחו סניף מקומי לבית הספר הלונדוני The School of Life שילמד אתכם להתמצא בנושאים הכי מהותיים בחיים כמו אהבה, עבודה והגשמה. בריאיון מיוחד מסבירה גרנט איך היא מתכננת להפוך את ישראל למקום טוב יותר לחיות בו

88 שיתופים | 132 צפיות

 

נהוג לחשוב שמערכת החינוך אמורה להכין אותנו לחיים. במשך 12 שנים נדחסים לתאים האפורים אין סוף נוסחאות, נתונים ועובדות שאמורים ליצור לנו את הבסיס להתנהלות בעולם המבוגרים. בה בעת המושג "אינטיליגנציה רגשית" נשמע יותר ויותר במסדרונות בית הספר ובימי הורים, אך התייחסות של ממש אין, לפחות לא במערכת הממלכתית.

The School of Life נכנס בדיוק לנישה הזו, מתוך הנחה שבריאות רגשית, מיומנויות בין אישיות ומערכות יחסים מוצלחות הם המפתח לחיים מאושרים. "בית הספר נותן שיעורים לחיים שמספקים ידע כללי וגם ידע שימושי מאוד במפגש קצר, לא 'חופר' ולא יקר. אנשים מקבלים פסק זמן אינטליגנטי ומעורר מחשבה בנושאים שמעסיקים אותם בחיי היומיום", אומרת צופית גרנט, מבעלי הסניף הישראלי של בית הספר (יחד עם איש העסקים לוי קושניר).

אורלי אדלר | צילום: יח"צ
אורלי אדלר | צילום: יח"צ

רעיונות משני חיים

The School of Life נוסד בלונדון בשנת 2008 על ידי הפילוסוף היהודי הבריטי־שווייצרי אלן דה בוטון. דה בוטון הוא מחברם של ספרים העוסקים בנושאים פילוסופיים כמו אהבה, מזל, מוות ומין, והצלחתו נובעת בין היתר מהשפה הקולחת שמדברת אל כולם. בית הספר לוקח את היסודות האלה צעד אחד קדימה אל גישת לימוד חדשה, המחברת רעיונות תרבותיים עם סוגיות בחיי הפרט. רעיונות משני חיים מתחומי הפילוסופיה, ההיסטוריה, הספרות והאמנות מוצגים באופן שמסייע למשתתפים ליישם אותם בחיי היומיום. שיעורים, סדנאות, הרצאות קצרות, קורסים אינטנסיביים וטיפולים אישיים עוסקים בנושאים כמו מציאת עבודה שאוהבים, שימור מערכות יחסים לאורך זמן, איזון בין החיים הפרטיים לעבודה, יצירת שינוי ועוד. לאחר הצלחת המרכז בלונדון הוקמו סניפים של The School of Life בערים מרכזיות נוספות כגון פריז, לונדון, מלבורן וסאן פאולו. צופית גרנט, אשת תקשורת מהמוכרות ומהמשפיעות בישראל, התאהבה ברעיון והחליטה לפתוח סניף מקומי.

"מה שמשך אותי בבית הספר זו הייחודיות שלו. אני אישה של אנשים, והרעיון לפתוח בית ספר לנושאים הכי מהותיים בחיים כמו אהבה, עבודה והגשמה קסם לי מאוד. מוסד לימודים כזה יכול לעזור לאנשים לשפר את איכות החיים שלהם. הסקול אוף לייף הוא מותג מצליח
ב־15 מדינות, אז אין סיבה שהוא לא יצליח גם במדינה שלנו".

אורלי דדו | צילום: יח"צ
אורלי דדו | צילום: יח"צ

 

גרנט לא רק אומרת אלא עושה, ומעבירה בבית הספר קורס שנקרא "איך יוצרים שינוי", שבמסגרתו היא משתפת בעשייה החברתית רבת השנים שלה ומגלה איך להשיג את תחושת השפע הטמונה בנתינה. היא עוסקת בשאלות הקשורות להתנדבות למען הקהילה כגון איך יודעים מה ואיך נכון לנו לתת, הפיכת כישלון להצלחה וקבלת השונה מול דעות קדומות. לאחר מכן מתפתחת שיחה שבה מעלים המשתתפים שאלות ושואבים מנסיונה הרב של גרנט מתוך כוונה לייצר שינוי בחייהם ובחיי הסובבים אותם.

"כל מפגש אצלנו פותח את הראש ונותן רעיונות טובים וכלים מעשיים לחיים", היא אומרת בחיוך. המרצים מגיעים מתחומי עיסוק מגוונים, מאנשי אקדמיה ועד עולמות העיתונות והבידור. המשותף לכולם הוא בסיס אינטרדיסציפלינרי, אחד המפתחות המוכחים להצלחה בעולם המודרני. כך למשל קורס העוסק במימוש הפוטנציאל האישי מועבר על ידי ליאור פרנקל, לשעבר הייטקיסט ואיש טכנולוגיה וכיום מנטור ויועץ לסטארטאפים, שמרצה וכותב על יזמות, עולם הדיגיטל וחינוך. אורלי אדלר, דוקטור לפסיכולוגיה, מלמדת איך להיות מאושר, והמטפלת ומנחת הסדנאות צביה אהרוני מספקת מידע על דרכים ושיטות לקבלת החלטות. אחת לחודש מארח העיתונאי גל אוחובסקי דמויות מוכרות כמו הזמר עברי לידר ואנשי הרדיו גל ברמן ואביעד קיסוס לסדרת שיחות שכותרתה "מאיפה אני יוצר".

רופי צור | צילום: יח"צ
רופי צור | צילום: יח"צ

חיבור לאינטילגנציה הרגשית

מעבר להצצה אל מאחורי הקלעים של התקשורת הישראלית זוכים המשתתפים להתוודע אל הפרסונות המתוקשרות במסגרת אינטימית מצומצמת, ומתוודעים מקרוב אל תהליך היצירה ועל הגורמים המשפיעים עליו.

"הייתי מעורבת מאוד בקביעת המרצים", משחזרת גרנט. "עשינו אודישנים והדרכות מקצועיות עד שמצאנו את הנבחרת המאוד מיוחדת ומוכשרת שלנו – מרצים כריזמטיים עם הרבה ידע וניסיון, שבאים ממגוון תחומים כמו יזמות, אמנות, טיפול ועוד. התכנים אינם סתם ידע כללי אלא באים לתת מענה ופרספקטיבה אחרת על מגוון נושאים שכולנו מתמודדים עמם בחיים, כמו למשל קשיים בזוגיות, מציאת עבודה מתאימה או מימוש הפוטנציאל שטמון בכל אחד ואחת מאיתנו". מרבית התכנים נשענים על תוכנית שמכתיב המרכז בלונדון, אך נעשתה עבודה כדי להדק אותם ש"ידברו ישראלית" ויהיו רלוונטיים לקהל בארץ.

האנשים שמאחורי The School of Life בחו"ל ובישראל רואים בו מקום שמעודד לקחת צעד אחורה, לעצור ולחשוב על הנושאים הרגשיים העיקריים שמטרידים אותנו. בית הספר אינו כופה דרך מחשבה מסוימת אלא מציע אלטרנטיבות ומרחיב את טווח ההתייחסות. גרנט אף מאמינה שהלמידה האישית והחיבור לאינטיליגנציה רגשית יכולים ליצור מסה קריטית שתשפיע על החברה ברמת המקרו. "אני מקווה שהסניף שנפתח בתל אביב יהיה כל כך מצליח שנפתח עוד ועוד סניפים ברחבי הארץ ונביא את הבשורה שלנו גם לפריפריה. אני מאמינה שדרך בית הספר נוכל לייצר שינוי בשיח בין אנשים, באיכות הקשרים האנושיים וב'ואהבת לרעך כמוך', ולהפוך את מדינת ישראל למקום טוב יותר לחיות בו".

פורסם במגזין אטמוספירה