אוכלים בגליל העליון

בשרים, טפאסים או פוקאצ'ות. מקומות מומלצים לאכול בהם בגליל העליון
הכתבות הכי מעניינות שירתקו אתכם אל מסך המחשב עכשיו ב-Twitter
1. אלומה בכפר – ביסטרו גלילי, רמות נפתלי
במושב רמות נפתלי נמצאת אחותה הקטנה והמגוונת של מסעדת אלומה המפורסמת מפאתי תרשיחא שבגליל המערבי. המסעדה הוקמה לפני כשלושה חודשים על ידי זוג המסעדנים הוותיק, אילן ואלפא פרי. המבנה המרשים שלה ניצב על גבעה ובנוי מבולי עץ כבדים, נברשות משתלשלות מהתקרה ופמוטים עם נטיפי חלב, המזכירים פונדקי דרכים עתיקים, מעטרים את החלל האירופאי למראה. התפריט הוא בעיקר צרפתי, ספרדי וים תיכוני ומבוסס על חומרי גלם גליליים מקומיים, וכולל טאפאס במגוון טעמים, סלמון כבוש עם פירה, תפוחי עץ מעושנים, פרוסות בקר כבוש עם גבינת פקורינו, קציצות טלה, שרימפס צלויים, קלמרי ממולא, קרוקטים עם גבינת צאן, נקניקיות עגל ועוד. יש גם פלטות זוגיות של בשרים או של פירות ים ודגים.
מיקום: רמות נפתלי (מהשער פונים שמאלה ונוסעים כ-200 מטרים על כביש המערכת) פתוח: ב'-שבת מ-18:00, סגור בימי א' טלפון:04.6943111 מחירים: 50-30 שקלים בממוצע למנת טאפאס.
2. הטחנה, מטולה
אסתכן ואומר שמדובר במסעדת הבשרים הטובה בצפון, ואולי אף בארץ כולה. אפשר לא להסכים, אבל ביס מסטייק סינטה עשוי מדיום (נוטה לרייר) ודעתכם תשתנה לעד. המסעדה, הממוקמת ברחוב הראשי של מטולה המקסימה, מעוצבת כמסעדת ציד לכל דבר ועניין. עם הרבה עץ, הרבה קישוטים וקשקושים על התקרה, על הקירות ועל השולחנות. אבל בשורה התחתונה, הבשר משובח ומיושן כהלכה. למי שתוהה מאיפה מגיע הבשר ואיך הוא כל כך איכותי, הרמז מופיע בתפריט – רוב הבשר מגיע מגידול עצמי וקפדני. גן עדן אמיתי לקרניבורים שבחבורה. החגיגה מתחילה עוד לפני המנות העיקריות: לשולחן מגיעה פלטה ענקית ונדיבה עם לבּנה, טחינה ירוקה, חמוצים, פטה כבד, טפנד זיתים, פלפלים קלויים, סלט חצילים, לחם שנאפה במקום ומנות נוספות. הסטייקים מגיעים על מחבת ברזל לוחשת ורוחשת, מעל בצל מטוגן ולצד תוספות. יש גם תבשילי קדרה שמגיעים במעין פויקה אישי, ומנות נוספות.
מיקום: הראשונים 1, מטולה פתוח: א'-שבת 24:00-12:00
טלפון: 04.6944810 מחירים: 160-120 שקלים למנת סטייק.
3. נחלים, גן הצפון
זוהי אחת מהמסעדות הטובות והמוקפדות בצפון, והמיקום שלה הוא בהחלט המנה העיקרית בתפריט. הכניסה היא אמנם ממתחם תחנת הדלק גן הצפון, אבל היציאה האחורית היא אל מפגש הנחלים חצבני, בניאס ודן, וזהו מקור שמה. פנים המסעדה מטופח ואף צמודות אליה מעדניית גבינות קטנה וחנות יין, אבל השוס האמיתי הוא לשבת בחוץ, על שפת הנחל תחת העצים (אפילו אם עלה נושר מדי פעם לצלחת), לאכול לאט ולשמוע את המים זורמים בשצף. רוב המנות בסגנון איטלקי, מי פחות ומי יותר. כדאי לנסות את הקרפצ'יו, את האנטיפסטי שמוצג לראווה בכניסה למסעדה (כולל לחם שנאפה במקום), את כבדי העוף שמוגשים ברוטב אניס תאנים ואת הסינטה.
בנוסף, יש תפריט יינות עשיר ואיכותי. בחוץ ניצב גזיבו מקסים שכאילו נלקח מכפר אנגלי, ובו אפשר להזמין מראש ארוחה זוגית, רומנטית ופרטית באירועים מיוחדים (הצעת נישואין, מישהו?).
מיקום: מתחם תחנת הדלק גן הצפון, על כביש הצפון פתוח: א'-שבת 23:00-12:00. טלפון: 04.6904875 מחירים: עיקריות: 119-69 שקלים. עסקיות: 105-69 שקלים לאדם (א'-ה' 17:00-12:00, ו' עד 16:00).
4. פוקצ'ה בר, גן הצפון
המסעדה ממוקמת באותו מתחם שבה נמצאת מסעדת נחלים, אם כי לא נהנית מאותו הנוף. העיצוב נעים ומוקפד, והפוקצ'ה המהבילה שמוגשת לשולחן בתוספת מטבלים בהחלט מרוממת את הנפש ומחממת את הבטן. התפריט מגוון מאוד וכולל פסטות, פירות ים, מנות בשר ומנות על טהרת הירקות, כמו קרפצ'יו חצילים טעים. כבדי העוף המלווים בפירה ותבשיל זנב השור הנימוח בהחלט סיפקו את הסחורה למנות העיקריות. המסעדה מגדירה את עצמה כאיטלקית-יוונית-תורכית, ולעתים נדמה שהיא קצת מתפזרת ועדיין מתחבטת על זהותה הקולינרית, ובכל זאת היא אופציה טובה וטעימה.
מיקום: מתחם תחנת הדלק גן הצפון, על כביש הצפון פתוח: א'-שבת 23:00-12:00. טלפון: 04.6904474 מחירים: ראשונות החל מ-24 שקלים, עיקריות החל מ-59 שקלים.
5. אל אסיל, כפר ראמה
אחרי טיול לא קל במפלי פרוד, חיפשנו מסעדה למלא את מצבורי האנרגיה המדולדלים. מצאנו את מבוקשנו מול הכפר ראמה, במסעדת אל-אסיל. המסעדה, שנמצאת על כביש עכו-צפת בתוך בוסתן עצי זית, היא אחת המסעדות הערביות האותנטיות בארץ. בשקט, בלי יחסי ציבור, מגישים בה אוכל ערבי גלילי אמיתי שמורכב מצמחי העונה. בעלי המסעדה, משפחת אבו שרקי, רוקחים מטעמים ובהם סלט עילת (עולש בר), סלט ג'רג'יר (גרגר נחלים), פרפחינה, חוביזה, מלוחיה ועוד. אפשר לדלג על המנות שתמצאו בכל מסעדה מזרחית/ערבית – כמו חומוס, טחינה ושיפודים. תחת זאת כדאי לדבוק בסלטים ובתבשילים המיוחדים, בממולאים (מצוינים, בדגש על הקישואים הקטנים), בטבולה, במג'דרה עם בורגול, וגם במנות בשר כמו סיניה וחשווה עם בשר כבש, אורז, צנוברים ושקדים. נותר רק לקוות שהאיכות והייחוד יישמרו.
מיקום: כביש עכו-צפת, מדרום לכניסה לראמה פתוח: מדי יום מ-10:00. טלפון: 04.9587142 מחירים: כ-30 עד 70 שקלים למנה.
6. בבית של רפא, ראש פינה
תבשיל קדרה מהביל מוגש בתוך מבנה לבנים בן יותר מ-120 שנה בראש פינה העתיקה. אם זה לא מתכון לארוחה משובחת, לא ברור מה כן. מעל גן הברון המטופח, בתוך מבנה עתיק מעוטר בקשתות, שוכנת המסעדה הוותיקה המתמחה בתבשילי בשר, כיאה לשף יוצא ארגנטינה. המבנה, שנמצא בתוך אזור המיועד לשחזור (המבנים הסמוכים משמשים כגלריות וכחנויות חמודות), שימש בעבר כביתו של פרופ' גדעון מר, חוקר המלריה. אל תוותרו על האמפנדות ועל תבשילי הקדרה – קדרת כבש, אסאדו או אוסובוקו. גם כל השאר מצוין, אבל מחירי המנות יקרים, כאילו מגלמים בתוכם את השווי הנדל"ני של הנכס. ביום יפה או בערב, מומלץ לשבת במרפסת המקסימה הצופה אל הנוף.
מיקום: אתר השחזור, מעל גן הברון, ראש פינה פתוח: א'-שבת 23:00-12:30. טלפון: 04.6936192 מחירים: עיקריות החל מ-70 ש"ח עסקיות: 85-72 שקלים לסועד (א'-ו' 17:00-12:30).
7. חמדת ימים, שפר
כמו מקומות רבים בארץ, גם את חמדת ימים הקימו בדם, יזע ודמעות ב-1967. אולם החלוצים התייאשו ועזבו בזה אחר זה, ומשנת 1978 מחזיקה במקום משפחת תוויאור, שהעניקה למקום את שמו, לציון הנוף הנשקף מהים התיכון ועד הכנרת. ב-1998 נבנה במקום בית קפה-מסעדה שרובו מרפסת ענקית המוקפת בנוף שהוא אולי היפה ביותר באזור. בסופי שבוע נערכות בו הופעות מוזיקה ובבית הקפה מגישים סלטים (38 שקלים), ארוחות בוקר (46 שקלים), מרקים (24 שקלים), פיצות (החל מ-29 שקלים), פסטות (42 שקלים), מנות בשריות (65-52 שקלים) ועוד, וגם משקאות וקינוחים. את כוס היין או כוס הקפה שלגמנו כאן בסופו של יום טיול, לא שכחנו.
מיקום: הכניסה דרך מושב שפר, סעו בעקבות השילוט. פתוח: חמישי מ-21:00, שישי ושבת מ-10:00. טלפון: 04.6989423. לאתר»
מתוך: מגזין מסע ישראלי