מאפה עלים וגבינה של רן שמואלי

| מאת: רן שמואלי

השף רן שמואלי קטף לנו מפירות האדמה והכין מאפה גבינות מאולתר עם מנגולד תרד, שאפשר להכין כמעט עם כל ירק וגבינה שתרצו. חלק מסדרת מתכונים של ארוחה טרייה מהשדה

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2017/05/sizes/Ran_Shmueli_053_2_H_wo_680_382.jpg
מאפה עלים וגבינה | צילום: בועז לביא | סטיילינג: תמי סגל

 

נאספנו השכם בבוקר במתחם ה-Farm to Table של מושב משמרת, ויצאנו עם השף רן שמואלי אל השדות לקטוף את מה שהאדמה הציעה. התוצאה: ארוחה קלילה שמתאימה לכל הזדמנות שבה מתיישבים עם אנשים אהובים מסביב לשולחן אחד. מהשדה לצלחת – בלי תחנות ביניים.

 

עוד מתכונים מבית השף רן שמואלי שירכיבו לכן ארוחה קלילה וטרייה מהשדה:
ירקות צלויים בטאבון
סלט קישואים חם-קר
דג פרידה עטוף ומבושל בעלי כרוב ויין רוזה
פירות קיץ צלויים בשמן זית וברנדי

 

 

החומרים ל- 4 מנות  |  קל  |  צמחוני־חלבי

לבצק

1 גרם שמרים יבשים
300 מ"ל מי קרח
1/2 ק"ג קמח לפיצה
1 כף מלח
1 כף שמן זית
שמן זית למריחה

למילוי

2 חופנים עלי תרד
2 חופנים עלי מנגולד
שמן זית
4 כדורי מוצרלה טרייה
100 גרם גבינה כחולה איכותית
מלח ים אטלנטי

 

אופן ההכנה

לבצק

1. ממסים את השמרים במי קרח.

2. במיקסר עם וו לישה מערבבים את תמיסת השמרים, הקמח והמלח כ־8 דקות.

3. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים עוד כ־2 דקות.

4. יוצרים כדור מהבצק, מניחים לתפיחה כשעתיים בטמפרטורת החדר.

5. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל־24 שעות.

6. מחלקים את הבצק לשני כדורים, מורחים על כל כדור שמן זית ומניחים להתפחה שנייה על משטח מקומח.

למילוי

1. חותכים את עורקי המנגולד שבמרכז העלה וקוצצים אותם. קוצצים את עלי המנגולד ואת עלי התרד לרצועות דקות.

2. מקפיצים את העורקים, את עלי המנגולד ואת עלי התרד במחבת עם מעט שמן זית, ממליחים מעט ומצננים.

3. מחממים תנור לחום של 230 מעלות.

4. מרדדים את כדורי הבצק לעובי של כ־1/2 סנטימטר ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה או ישירות על אבן שמוט.

5. אופים את בסיסי הבצק אפייה מקדימה קצרה (כ־5 דקות).

6. מוציאים את הבצק מהתנור ומפזרים עליו את תערובת העלים.

7. בוצעים את כדורי המוצרלה ומפזרים על העלים, מפוררים מעט גבינה כחולה ומזליפים שמן זית. אפשר להמליח מעט (בזהירות, הגבינה הכחולה מוסיפה מליחות).

8. מחזירים לאפייה בתנור הלוהט, עדיף ישירות על אבן שמוט, למשך כ־15 דקות או עד שהמאפה זהוב ופריך.

מאפה עלים וגבינה | צילום: בועז לביא | סטיילינג: תמי סגל

מאפה עלים וגבינה | צילום: בועז לביא | סטיילינג: תמי סגל

 

ירקות, שדות ולוקיישן למשמרת, חווה אורגנית במושב משמרת

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 1f069ee9e277ce7f9c8 at 02:29:41