לזניה קוטג’ וגבינות

| מאת: ליאורה קרן |

צלם: בועז לביא | סטיילינג: אורית עציון

לזניה היא המנה המושלמת לאירוח: מושקעת, עושה הרבה רושם – ולא כרוכה בעבודה קשה. לפניכם מתכון ללזניה עם קוטג’ שקל להכין וקשה לשכוח

צלם: בועז לביא | סטיילינג: אורית עציון

מצרכים:

החומרים לתבנית בגודל 17X20 ס"מ:

12 דפי לזניה ללא בישול

למלית:
2 גביעים (500 גרם) קוטג' 5%
2 ביצים
500 גרם רוטב עגבניות (אפשר להשתמש ברוטב מוכן לפסטה)
250 גרם גבינה צהובה פיקנטית מגוררת (רצוי מסוג פרמזן או קשקבל)
250 גרם גבינת ריקוטה, מפוררת

לציפוי:
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 ביצה

אופן ההכנה:

1. משרים את דפי הלזניה במים פושרים במשך 20 דקות עד שהם מתרככים ומתרחבים מעט.

2. מערבבים בקערה את הקוטג' והביצים.

3. מניחים 2 כפות מרוטב העגבניות בתחתית התבנית ומורחים באופן שווה. מסדרים 3 דפי לזניה לרוחב התבנית, חותכים דף לזניה נוסף ומסדרים לאורך התבנית, כך שהבסיס יהיה מכוסה כולו בדפי לזניה.

4. מורחים על דפי הלזניה 3¬-4 כפות מרוטב העגבניות ומשטחים מחצית מכמות תערובת הקוטג'. מפזרים מחצית מכמות הגבינה הצהובה המגוררת. חוזרים על סדר הפעולות: שמים שכבה נוספת של דפי הלזניה, רוטב העגבניות, תערובת הקוטג' והגבינה הצהובה, ומפזרים מעל מחצית מכמות גבינת הריקוטה.

5. מסדרים שכבה שלישית של עלי לזניה, רוטב עגבניות ותערובת קוטג' ומפזרים מעל את שארית גבינת הריקוטה. מערבבים את השמנת המתוקה והביצה ויוצקים על הלזניה.

6. אופים את הלזניה במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, עד שהיא מזהיבה.

טיפ: כדאי להכין את הלזניה יום לפני ההגשה כדי שהטעמים ייספגו ויהיה קל יותר לחתוך אותה.

 

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 0f00216a3828e at 17:55:50