ראשונות: חדשות קולינריה לחודש דצמבר

חדשות קולינריות
חדשות קולינריות

פסטיבל האוכל הערבי בחיפה, תכנית בישול של המשפחה הפרטית שלכם, ספר מאסט לשולחן הקפה שלכם וחשבון אינסטוש מהפנט. חדש במטבח לחודש דצמבר

88 שיתופים | 132 צפיות

 

 

יצא מתוק

האהבה הגדולה לשוקולד גרמה לשלי לי־גולדנברג לעזוב את קריירת המשפט ולהתחיל לייצר פרלינים נועזים

כששלי לי־גולדנברג למדה משפטים היא לא תיארה לעצמה שיגיע יום שבו המקצוע כבר לא ייראה לה זוהר כל כך. שוקולד תמיד היה אהבה גדולה עבורה, אבל רק אחרי עשר שנות קריירה ורילוקיישן לארצות הברית היא תפסה אומץ, למדה קונדיטוריה בבית ספר נחשב והשתלמה במעוז הפטיסרי והשוקולד הצרפתי במנהטן של השף Francois Payard.

כיום תמצאו אותה ב־Jolika, רכונה על תבניות ומייצרת בעבודת יד פרלינים במילוי אוזו ואשכולית, שוקולד מריר עם בלסמי מיושן ותות שדה, קרמל ומלח ים, וחליטת תה ארל גריי. אנחנו התלהבנו דווקא מהטעמים הנועזים יותר – רוקפור ואגוזי מלך או שוקולד לבן במילוי גבינת סנט מור ותאנים, שניהם מתקתקים עם עוקץ נעים בסוף. אזורי הייצור והמכירה צמודים, כך שמי שהתגעגע לריח ולטעם השוקולד שכבר אין בסוף רמת גן יוכל למצוא אותם כאן. אפשר לרכוש את המוצרים גם דרך האתר, ובחנות מתקיימות סדנאות לקבוצות קטנות בתיאום מראש.

יבנה 48, רמת השרון, 058-3459294
לאתר Jolika

ממשפטנית מצליחה לייצור פרלינים. שלי לי גולדנברג | צילום: אלי גיטלמן
ממשפטנית מצליחה לייצור פרלינים. שלי לי גולדנברג | צילום: אלי גיטלמן

מי שאם?

בפסטיבל אוכל ערבי שיתקיים בימי חנוכה בחיפה ישחזרו מתכונים עממיים ויציגו פרשנויות חדשות לחומוס

שיתוף פעולה בין זוכת "מאסטר שף" נוף עותמאנה־איסמעיל לאריה רוזן, יזם שבוע האוכל הפולני, הוליד את פסטיבל האוכל הערבי, שיתקיים בחנוכה (8־11 בדצמבר) בחיפה. באירוע, שנקרא גם פסטיבל א־שאם, על שם האזור שבו נולד המטבח הערבי השאמי, יתארחו שפים במסעדות בעיר התחתית, ישחזרו מתכונים עממיים ויתנו להם פרשנות חדשה. מהצד היהודי יגיעו בין היתר השפים ארז קומרובסקי, חיים כהן, אייל שני ומאיר אדוני, ומהכיוון הערבי יגיעו השפים עומאר אלוואן, חמודי עוקלה, חוסאם עבאס וזוזו חנא. כדובדבן שבקצפת צפויות להופיע גרסאות מעניינות לחומוס, המנה שגוררת הכי הרבה אמוציות וויכוחים. בתכנית האמנותית הילה אלפרט תנחה פאנל בנושא מטבח ערבי חדש, רונית ורד תדבר על "מלחמות החומוס" ודודו טסה והכוויתים יארחו את מירה עווד למופע מיוחד.

לאתר DownTown

פסטיבל האוכל הערבי | צילום: Ehab Shukha
פסטיבל האוכל הערבי | צילום: Ehab Shukha

ארוחה לצלילי שאבו שאבו

מסעדת דיינינגס היוקרתית מנגישה את עצמה בארוחה עסקית משתלמת במיוחד

כשמסעדת Dinings TLV, אחות למסעדה המפורסמת מלונדון, נפתחה במלון נורמן, התקשורת עסקה בעיקר במחירים שפנו לאלפיון העליון. מאז זרם הרבה סאקה בכוסות והמסעדה נגישה יותר, בעיקר בשעות הצהריים. בפתיחת כל ארוחה עסקית מוגשים לשולחן סלט תרד יפני מאודה בוויניגרט שומשום, אדממה וכוסית רוטב הדרים לטבילה, ומרק מיסו לבן עם המון גווני טעם. הראשונות כלולות במחיר העיקריות שנע בטווח 90־160 ש"ח. במקום טוב באמצע נמצא דונבורי שאבו שאבו (130 ש"ח), אנטרקוט פרוס בטכניקת בישול יפנית מסורתית שבה הנתח נטבל ברוטב סויה, שומשום, ג'ינג'ר ושום. הפרוסות העסיסיות מקבלות טעם מתקתק־פיקנטי, ואגדה יפנית מספרת שמקור השם הוא ברחש שנשמע כשהבשר נוגע בנוזל החם. כל המנות מוגשות בפרזנטציות אמנותיות בכלי חרסינה מעודנים, וכשמוסיפים אליהן את החלל המעוצב והשירות המקצועי מקבלים ארוחת צהריים סופר אלגנטית. גם אם אין לכם דוד עשיר או החזר הוצאות פתוח, לאנץ' בדיינינגס מתאים לאירועים מיוחדים כשממש שווה להשקיע במי שחוגג.

נחמני 25, תל אביב, 03-5435444

מסעדת דיינינגס מנגישה עצמה בארוחות עסקיות משתלמות | צילום: אנטולי מיכאלו
מסעדת דיינינגס מנגישה עצמה בארוחות עסקיות משתלמות | צילום: אנטולי מיכאלו

סבתא בסרט

סודות מהמזווה היא תכנית בישול שבה מככבים מתכוני ובשלני המשפחה שלכם

ספר מתכונים משפחתי – אאוט, סדנת בישול מצולמת עם סבתא – אין. תכנית הבישול "סודות מהמזווה" מביאה את אולפן הטלוויזיה הביתה ומציעה סדנה מצולמת שמנציחה זיכרונות משפחתיים, טעמים, ריחות ומנות שעוברות מדור לדור. הצלם אריאל שרוסטר, שצילם תוכניות בישול של ישראל אהרוני וקרין גורן, מתמקם במטבח הפרטי של המשפחה או בלוקיישן אחר לפי בחירה, וקולט בעדשתו את שלבי ההכנה ואת הדינמיקה המשפחתית. עוד לפני כן נערך תחקיר שחושף את סיפורן של המנות ואת המקום שהן תופסות בתפריט המשפחתי, והחומר הנאסף משמש כתוכן לצילומים. התוצר הסופי משמש מזכרת לדורות ויכול להיות מתנה מקורית לאירוע משפחתי משמעותי, כמו חתונה או יום הולדת עגול. בתום יום הצילומים מקבלים המשתתפים סינר אישי במתנה ותמונות סטילס המתעדות את התהליך.

054-2286672 (אריאל)
לאתר סודות מהמזווה

סודות מהמזווה | צילום: אריאל שרוסטר
סודות מהמזווה | צילום: אריאל שרוסטר

קרמבו למתקדמים

קולקציית קרמבו בעבודת יד ובגרסאות שף עושה לממתק האהוב שדרוג איכותי

בחורף, כשאפשר להתחבא בתוך בגדי אוברסייז, מותר להתעלם מספירת קלוריות. אחרי שביססנו את הנחת היסוד הזו אפשר להרגיש בנוח עם קולקציית הקרמבו החדשה של בתי הקפה Buy the way שבשרון. קונספט הקרמבו, סמל חורפי מובהק ואהוב, הפך לליין בעבודת יד שכולו גרסאות שף מיוחדות בטעמי שוקולד, וניל ופיסטוק עם ציפויי שוקולד מריר וקוקוס, שוקולד חלב ולבן, קרמל נוגט, שוקולד לבן ואגוזים ועוד. מאיפה להתחיל לאכול, מלמעלה או מהעוגייה, תחליטו לבד.

צומת רעננה (על כביש 4)  09-7424600
כפר סבא צפון, שדרות מנחם בגין, 09-7446868

קרמבו למתקדמים | צילום: אור קפלן
קרמבו למתקדמים | צילום: אור קפלן

כשקונדיטוריה פוגשת עיצוב

השף־קונדיטור דודו אוטמזגין מוציא לאור ספר חדש שהוא יצירת אמנות מהפנטת

INSPIRATION – Patisserie Design הוא הספר החדש של השף־קונדיטור דודו אוטמזגין, אך הוא הרבה יותר מאשר עוד ספר מתכוני אפייה. אוטמזגין שאב השראה ממעצבי אופנה גדולים בעולם, מאמנים ומאדריכלים, ותרגם אותה, בעזרתו של הצלם המוכשר בן יוסטר, ליותר מ־300 עמודים של אמנות, עיצוב וקונדיטוריה. הספר מחולק לארבעה פרקים: מתכונים חדשים לעוגות ויטרינה קלאסיות (מוצרט, היער השחור), טארטים, שמרים ומקרונים, תחום שאוטמזגין מתמחה בו. בקרוב הספר יתורגם גם לאנגלית וישווק באמאזון. מחירו בארץ (ברשתות סטימצקי וצומת ספרים) הוא 349 ש"ח.

ספרו החדש של השף-קונדיטור דודו אוטמזגין | צילום: יח"צ
ספרו החדש של השף-קונדיטור דודו אוטמזגין | צילום: יח"צ

שמלת החסה של ג'יבנשי

אמנית אמריקאית שעבדה בתעשיית האופנה מעצבת מחדש את בגדי המעצבים בעזרת איורים, פירות ושאר ירקות

האינסטוש של האמנית Gretchen Roehrs הוא סוד שעובר מפה לאוזן, או ממקלדת למקלדת, בין פודיז וחובבי אופנה, שתי קהילות שמזינות זו את זו. רוהרס עבדה בתעשיית האופנה בניו יורק ועזבה אותה לטובת התמקצעות כמאיירת בסן פרנסיסקו. לעמוד שלה היא מעלה איורי גברות מגונדרות בקווים פשוטים, בשמלות מצנוניות, רבעי פטריות, חצילים, פלחי אבטיח ואפילו קרואסון וופל בלגי. מקורות ההשראה שלה הם ג'יבנשי, סוניה ריקייל ואלכסנדר מק'קווין, וכל הפירות והירקות שהיא פוגשת בשוק האיכרים הסמוך לביתה. היא אומרת שבדרך כלל האוכל פשוט אומר לה איך הוא רוצה להשתלב ביצירה, ואז כל מה שנותר לה לעשות הוא להניח אותו על הנייר, לשרטט את הקווים סביבו ולהפיח בו חיים חדשים. כמה פשוט, ככה יפה.

עבודתה של האמנית Gretchen Roehrs | מתוך האינסטגרם gretchenroehrs@
עבודתה של האמנית Gretchen Roehrs | מתוך האינסטגרם gretchenroehrs@

הבחירות מתקרבות

זה הזמן להצביע ולהשפיע בתחרות פרסי האוכל התשיעית והגדולה מתמיד של מגזין TimeOut

תחרות פרסי האוכל התשיעית  שעורך מגזין TimeOut בעיצומה, והשנה היא גדולה מאי פעם. יותר מ־250 מועמדים מתחרים ב־37 קטגוריות, שחלקן חדשות, כגון השף הצעיר הטוב ביותר, השף־קונדיטור הטוב ביותר, המטבח המקומי הטוב ביותר ועוד. הקטגוריה החדשה המסקרנת ביותר שייכת לחשבון האינסטגרם הקולינרי הטוב ביותר ועל הפרס מתחרים אייל שני, אלכסנדר לחניש (זונדר), עומר מילר, אפרת ליכטנשטט, נטלי לוין (עוגיו.נט) ומשה שגב.

טקס הענקת הפרסים לזוכים יתקיים ב־13 בדצמבר, ובנוסף לתארים יוענק כבכל שנה פרס מפעל חיים לאישיות שהשפיעה דרמטית על הענף. ההצבעה פתוחה עד 5 בדצמבר בחצות באתר 

 

קפה עולה

קריאה בקפה מנבאת שבקרוב תצטרף לשוק שחקנית חדשה ואיכותית, שמגיעה היישר ממולדת האספרסו

עולם הקפה העולמי לא קופא לרגע על פוליו, וגם בארץ הענף נמצא בעלייה מתמדת, מגמה שהולכת יד ביד עם העלייה בצריכת קפה בקרב הישראלים. החודש נכנסת לשוק המקומי שחקנית ביבוא חדש (על ידי חברת טמפו), Kimbo, המגיעה היישר מנאפולי, העיר שבה שתיית אספרסו היא חלק מהתרבות ומהמסורת. החברה החלה את דרכה ב־1940, כששלושת האחים לבית משפחת רובינו פתחו את חנות הקפה שלהם בלב נאפולי. מאז נקלו הרבה מאוד פולים במפעלי החברה, ומשנת 2011 היא החברה השנייה בגודלה במכירות הקפה באיטליה (אחרי לוואצה) והיא נמכרת ב־52 מדינות בעולם.

רשת Autogrill, הזכורה בוודאי לכל מי שטייל במדינות אירופה במכונית, והמונה יותר מ־700 מסעדות נוחות בתחנות דלק, בחרה לאחרונה ב־Kimbo כספקית הקפה הבלעדית שלה. מוסדות קפה ותיקים ומפורסמים באיטליה, בצרפת ובלונדון הפכו זה מכבר למזוהים עם המותג. אם גם אתם רוצים לטעום את הקפה המצוין שג'יימי אוליבר בחר להגיש ב־40 מסעדותיו, חפשו אותו בבית הקפה הקרוב למקום מגוריכם.

Kimbo מגיעה היישר מנאפולי | צילום: יח"צ
Kimbo מגיעה היישר מנאפולי | צילום: יח"צ

לא על הקפה לבדו

רוצים לרענן את כוס הקפה שלכם? לנספרסו יש סדרת קפסולות חדשה שמשלבת טעמי שוקולד ותבלינים

חברת נספרסו מקבלת את פני העונה הקרה עם מהדורה מוגבלת של תערובות קפה בטעמי שוקולד וניחוחות תבלינים. השף־קונדיטור דוד אוטמזגין לקח את הסדרה החדשה צעד אחד קדימה ויצר קינוחים ועוגות חדשות בהשראת שילובי הטעמים הייחודיים. לכל תערובת הוא התאים קינוח שוקולדי מתובל, ואת יצירותיו המרשימות תוכלו לטעום החודש בבוטיקים של החברה ברחבי הארץ. אנחנו הכי אהבנו את קינוח היוזו ביאנקו, המורכב משוקולד לבן עם יוזו הדרים יפני, ומאזן היטב את טעמי תערובת הווניל אמרטי, בעלת הארומות המתקתקות.

25.50 ש"ח לשרוול קפה (10 קפסולות),*2500
אתר נספרסו

סדרת הקפסולות החדשה של נספרסו | צילום: אנטולי מיכאלו
סדרת הקפסולות החדשה של נספרסו | צילום: אנטולי מיכאלו

אני צנצנת

עצלני המטבח שביניכם ישמחו לאמץ את הפטנט של שף בוקס, שמסדר אתכם עם יופי של עוגיות לקפה בכלום זמן ומאמץ

שף בוקס הוא סטארט אפ קולינרי שהוקם לפני יותר משנתיים, במטרה להפוך את האפייה לנגישה, פשוטה וכיפית יותר. סדרת המוצרים הראשונה של החברה נקראת Bake it easy וכוללת צנצנות שבהן (כמעט) כל חומרי הגלם להכנת עוגיות. כל מה שנותר הוא להוסיף לתערובת המוכנה ביצה (ולפעמים גם חמאה) ולשלוח לכמה דקות בתנור. יש מגוון רב של צנצנות, וכל אחד יכול לבחור מהן את הסטייל שלו – בין אם אלו עוגיות שחיתות מלאות שוקולד מבפנים ומבחוץ, עוגיות שוקולד צ'יפס קלאסיות עם טוויסט של עדשי שוקולד או עוגיות דגנים בריאות. שווה לדעת שכל מוצרי החברה מיוצרים על ידי אנשים המתמודדים עם אתגרים נפשיים, כך שבקניית מוצרי החברה אתם הופכים שותפים ליצירת הזדמנות תעסוקתית שווה.

45־49 ש"ח לצנצנת
ChefBox

שף בוקס. מושלם למקצרי הדרך | צילום: יח"צ
שף בוקס. מושלם למקצרי הדרך | צילום: יח"צ

על הקרח

הנה כמה עובדות שתוכלו לדקלם לפני שוט הסטולי הבא שלכם

סטוליצ'ניה, המכונה בקרב רבים "סטולי", הפכה זה מכבר לאחת הוודקות החביבות ביותר על הברמנים ועל קהל השותים. הוודקה מתחילה את דרכה באיסוף החיטה והשיפון הגדלים במחוז טמבוב ברוסיה, הנחשב מהפוריים בעולם. היא עוברת זיקוק כפול ושלושה סינוני קוורץ ופחם. אחר כך היא מעורבבת עם מי נהרות ואגמים, שעוברים תהליכי ניקוי ממינרלים. בטרם הבקבוק מוסיפים לוודקה כמות קטנה של סוכר כדי להעניק לה מרקם קטיפתי וחלקלקות. מומלץ לשתות אותה בכוס שוט בטמפרטורה של מינוס מעלה אחת, או להשתמש בה כבסיס לקוקטיילים.

סטוליצ'ניה | צילום: יח"צ
סטוליצ'ניה | צילום: יח"צ