סלט פרחי בננה

| מאת: נופר זוהר מק־פה האנוי

סלט מופלא ומעורר חושים בשילוב טעמים אסייאתים מתקתקים, מרירות מעודנת ונגיעות פיקנטיות. מתכון אחד מתוך ארוחה קיצית וקלילה של ק-פה האנוי

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2017/07/sizes/את-גורמה-האנוי-15-6-2017-ben-yuster42643_H_wo_680_382.jpg
סלט פרחי בננה | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: דיאנה לינדר

 

בנקודה שבה המזרח הרחוק פוגש את צרפת, פותחת השפית הצעירה נופר זוהר את ק־פה האנוי, מסעדה וייטנאמית. את הטעמים הסוערים של וייטנאם והשיק הצרפתי היא מגישה לנו בחמישה מתכונים של ארוחה קיצית וקלילה

כך תרכיבו את שאר הארוחה:
גיוזה פרגית הר גאו
קציצות אורז בקארי עם סלט עלים פריכים בסירות אייסברג
סלט קר של אטריות אורז ופרוסות סינטה צרובה
פנקוטה למון גראס

 

החומרים ל-4 מנות | בינוני | חלבי

לסלט

1 פרח בננה (במכולות אסייתיות ובחנויות המתמחות במוצרי המזרח הרחוק)
2 שיני שום פרוסות
1/2 כוס נבטים סיניים
1 קרמבולה פרוסה (או פלחי אשכולית מפולטים)
1 ראורם (עלה וייטנאמי, ניתן לרכוש בחנויות מתמחות או דרך חברת ״עלה עד הבית״)
פלפל צ׳ילי אדום חריף פרוס לרצועות דקיקות, על פי הטעם
1 בצלצל שאלוט אחד פרוס
1/2 כוס פטריות יער חתוכות לאורך
שמן קנולה לטיגון

לרוטב

6 כפות רוטב דגים (בחנויות המתמחות)
1/2 כוס מיץ ליים
2 פלפלי צ׳ילי אדום חריף קצוץ
2 כפות סוכר דקלים

אופן ההכנה

1. מפרקים את עלי הכותרת של פרח הבננה ושוטפים אותם שלוש פעמים במים כדי להפחית את המרירות.

2. קוצצים את העלים.

3. נוטלים כוס מהעלים הקצוצים ומטגנים במחבת עם מעט שמן קנולה עד לקבלת צבע זהוב ומרקם פריך.

4. מטגנים את פרוסות השום עד לקבלת צבע זהוב בהיר.

5. מערבבים את עלי הפרחים הטריים והמטוגנים, את השום המטוגן ואת שאר חומרי הסלט בקערה גדולה.

6. מערבבים לחוד את חומרי הרוטב, ויוצקים אותו על הסלט.

7. מערבבים היטב ומגישים.

סלט פרחי בננה | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: דיאנה לינדר

סלט פרחי בננה | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: דיאנה לינדר

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 1f069ee9e277ce7f9c8 at 02:33:31