ירקות צלויים בטאבון של רן שמואלי

ירקות צלויים בטאבון | צילום: בועז לביא | סטיילינג: תמי סגל
ירקות צלויים בטאבון | צילום: בועז לביא | סטיילינג: תמי סגל

מנה קלילה עשירה בירקות טריים, שיעשו לכם בריא בנשמה. מתכון של השף רן שמואלי שקטף לנו מפירות האדמה. חלק מסדרת מתכונים של ארוחה טרייה מהשדה

88 שיתופים | 132 צפיות

 

נאספנו השכם בבוקר במתחם ה-Farm to Table של מושב משמרת, ויצאנו עם השף רן שמואלי אל השדות לקטוף את מה שהאדמה הציעה. התוצאה: ארוחה קלילה שמתאימה לכלל הזדמנות שבה מתיישבים עם אנשים אהובים מסביב לשולחן אחד. מהשדה לצלחת – בלי תחנות ביניים.

חגיגה של כל מה שיש לשדה (או לירקן שלכם) להציע. הסוד הוא בצלייה בחום גבוה ובהגשה הכפרית.

 

עוד מתכונים מבית השף רן שמואלי שירכיבו לכן ארוחה קלילה וטרייה מהשדה:
סלט קישואים חם-קר
מאפה עלים וגבינה 
דג פרידה עטוף ומבושל בעלי כרוב ויין רוזה
פירות קיץ צלויים בשמן זית וברנדי

 

 

החומרים ל- 4־6 מנות  |   קל  |   טבעוני

½2-2 ק"ג ירקות לפי הטעם: סלקים, גזרים, קולורבי, שורשי סלרי, בצלים, בטטות, דלועים, קישואים, כרישות, קלחי תירס, כרובים קטנים סגולים או ירוקים, לפתות, קישואים וכל ירקאחר שאתם מחבבים
מלח גס למצע
שמן זית
מלח ים אטלנטי

אופן ההכנה

1. שוטפים את הירקות היטב ומקרצפים את הקליפה. מייבשים.

2. ממלאים תבנית גדולה בשכבה דקה של מלח גס.

3. מסדרים את הירקות השלמים על המלח וצולים בטאבון לוהט.

4. אם אין טאבון, צולים בתנור לוהט שחומם מראש לחום מקסימלי במשך כשעתיים או עד שהירקות רכים מאוד וקליפתם מפוחמת.

5. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.

6. חוצים את הירקות בלי לקלפם, ומסדרים אותם על מגש גדול.

7. לפני ההגשה מזליפים על הירקות שמן זית ומפזרים מלח ים אטלנטי.

ירקות צלויים בטאבון | צילום: בועז לביא | סטיילינג: תמי סגל
ירקות צלויים בטאבון | צילום: בועז לביא | סטיילינג: תמי סגל