בצק לפיצה- מתכון בסיסי

בא לכם להכין פיצה? קבלו מתכון בסיסי לבצק לפיצה
88 שיתופים | 132 צפיות
כשר, פרווה
החומרים ל-4 פיצות בקוטר 30 ס"מ (או 10 פיצות אישיות):
- 1 ק"ג (7 כוסות) קמח לחם או קמח לבן רגיל
- 50 גר' שמרים טריים או 22 גר' (½2 כפות) שמרים יבשים
- ¾2 כוסות מים פושרים
- ½1 כף סוכר
- ½1 כף מלח
- 3 כפות שמן זית
- קמח, לקימוח
אופן ההכנה:
- מערבבים את השמרים, הסוכר ו-1 כוס מים בקערה. משהים כ-10 דקות עד שהשמרים תוססים.
- מערבבים את הקמח, תערובת השמרים ויתרת המים לתערובת אחידה. מוסיפים את המלח והשמן ולשים (או מערבלים במערבל חשמלי במהירות בינונית) כ-7 דקות עד שהבצק גמיש ונעים.
- מתפיחים את הבצק כחצי שעה עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מחלקים את הבצק ל-4 כדורים. מניחים כל כדור על נייר אפייה מקומח ומרדדים אותו למשטח בעובי 1/2 ס"מ (או 1 ס"מ לקבלת פיצה עבה). משאירים שוליים עבים יותר.
הערה: לפיצה מחיטה מלאה מחליפים 1 ק"ג קמח לחם (או קמח לבן) ב-250 גר' (¾1 כוסות) קמח לחם או קמח לבן ו-750 גר' (5 כוסות) קמח חיטה מלאה. מכינים לפי הוראות המתכון הבסיסי.