לביבות תפוחי אדמה במילוי בשר בקר

מתכון מהמטבח ההודי לצ'ופס - לביבות תפוחי אדמה במילוי בשר בקר

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

ל-6 לביבות גדולות או ל-10 לביבות קטנות:

4 תפוחי אדמה בינוניים

1 חלמון ביצה

מעט אבקת מדרס קארי

2/3 כוס (100 גר') קמח חומוס או קמח לבן

שמן לטיגון

1 בצל לבן, קצוץ דק

3 שיני שום, קצוצות דק

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קצוץ דק

350 גר' בשר בקר טרי (כתף או צוואר), טחון פעמיים

1/4 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור

1/4 כפית צ'ילי גרוס

1/4 כפית פפריקה מתוקה

2/3 כוס (100 גר') קמח חומוס או פירורי לחם

אופן ההכנה:

1. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות. מעבירים לסיר עם מים ומביאים לרתיחה.

2. מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך מלא, מסננים ומצננים היטב.

3. מועכים את תפוחי האדמה עם החלמון, הקארי וקמח החומוס (או הקמח הלבן) למחית חלקה ויציבה.

4. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל, השום והג'ינג'ר עד הזהבה.

5. מוסיפים את הבשר הטחון, המלח, הפלפל, הצ'ילי והפפריקה המתוקה ומבשלים עד התפוררות והשחמת הבשר. מצננים היטב.

6. צרים כדור מהמחית, מחוררים אותו, מרחיבים את החור למעין כיס, ממלאים בתערובת הבשר וסוגרים. משטחים מעט ומצפים בקמח החומוס (או בפירורי הלחם).

7. מכינים באותו האופן את יתר הלביבות ומטגנים אותן בשמן חצי עמוק.