מאפה דג ומנגולד בקרם פלפלים

של אופיר דמלין, שף מסעדת "פרנצ'סקה"

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים ל-6 מנות:

  • 30 עלי מנגולד
  • 2 בטטות, פרוסות דק
  • 10 גבעולי טימין
  • שמן זית, לפי הטעם
  • מלח ופלפל, לפי הטעם
  • ½1 ק"ג פילה דניס, ללא עור
  • ½1 כוסות יין לבן
  • 150 גר' חמאה

לרוטב:

  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 50 גר' חמאה
  • 1 גזר, מגורד
  • 1 גבעול טימין
  • 2 עגבניות, חלוטות וקצוצות
  • 8 שיני שום, קלופות
  • 5 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות
  • 2 גבעולי סלרי, קצוצים
  • 1/2 כוס שמנת 32%
  • מלח ופלפל, לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. חולטים את המנגולד: מפרידים את השדרה כך שמכל עלה מתקבלים שני חצאים. מכניסים את העלים אחד-אחד לסיר עם מים רותחים ל-5 שניות ומעבירים מיד למי קרח.
  2. מסדרים פרוסות בטטות במגש בחפיפה. מפזרים מעל טימין, שמן זית, מלח ופלפל.
  3. מפלטים את הדגים לפרוסות דקות.
  4. מסדרים 5 עלי מנגולד בחפיפה על משטח עבודה מכוסה בניילון נצמד. מניחים במרכז העלים 4 פרוסות בטטה, מעליהן 200 גר' פרוסות דגים ועוד 4 פרוסות בטטה. סוגרים את העלים מעל כחבילה בעזרת הניילון. חוזרים על הפעולה
  5. מסירים את הניילון וחורצים X במרכז. יוצקים על כל מנה 1/4 כוס יין לבן וקוביית חמאה (25 גר'). אופים 20-15 דקות בחום של 200 מעלות.

הרוטב:

  1. מטגנים בצל בחמאה ומוסיפים גזר, טימין, עגבניות, שום, פלפלים וסלרי על אש נמוכה.
  2. מוסיפים שמנת, מתבלים במלח ובפלפל ומסירים מהאש.
  3. טוחנים את התערובת במעבד מזון למחית אחידה ומסננים במסננת. מגישים לצד הדג ומוסיפים בזיליקום או פטרוזיליה לקישוט.