מאפה דג ומנגולד בקרם פלפלים

של אופיר דמלין, שף מסעדת "פרנצ'סקה"
88 שיתופים | 132 צפיות
החומרים ל-6 מנות:
- 30 עלי מנגולד
- 2 בטטות, פרוסות דק
- 10 גבעולי טימין
- שמן זית, לפי הטעם
- מלח ופלפל, לפי הטעם
- ½1 ק"ג פילה דניס, ללא עור
- ½1 כוסות יין לבן
- 150 גר' חמאה
לרוטב:
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 50 גר' חמאה
- 1 גזר, מגורד
- 1 גבעול טימין
- 2 עגבניות, חלוטות וקצוצות
- 8 שיני שום, קלופות
- 5 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות
- 2 גבעולי סלרי, קצוצים
- 1/2 כוס שמנת 32%
- מלח ופלפל, לפי הטעם
אופן ההכנה:
- חולטים את המנגולד: מפרידים את השדרה כך שמכל עלה מתקבלים שני חצאים. מכניסים את העלים אחד-אחד לסיר עם מים רותחים ל-5 שניות ומעבירים מיד למי קרח.
- מסדרים פרוסות בטטות במגש בחפיפה. מפזרים מעל טימין, שמן זית, מלח ופלפל.
- מפלטים את הדגים לפרוסות דקות.
- מסדרים 5 עלי מנגולד בחפיפה על משטח עבודה מכוסה בניילון נצמד. מניחים במרכז העלים 4 פרוסות בטטה, מעליהן 200 גר' פרוסות דגים ועוד 4 פרוסות בטטה. סוגרים את העלים מעל כחבילה בעזרת הניילון. חוזרים על הפעולה
- מסירים את הניילון וחורצים X במרכז. יוצקים על כל מנה 1/4 כוס יין לבן וקוביית חמאה (25 גר'). אופים 20-15 דקות בחום של 200 מעלות.
הרוטב:
- מטגנים בצל בחמאה ומוסיפים גזר, טימין, עגבניות, שום, פלפלים וסלרי על אש נמוכה.
- מוסיפים שמנת, מתבלים במלח ובפלפל ומסירים מהאש.
- טוחנים את התערובת במעבד מזון למחית אחידה ומסננים במסננת. מגישים לצד הדג ומוסיפים בזיליקום או פטרוזיליה לקישוט.