מאפינס קישואים וגבינת עיזים: מתכון לשבועות שגם ילדים יאהבו

מאפינס קישואים וגבינת עיזים של עופרי זוטא |  צילום: דניאל לילה, סטיילינג: אוריה גבע
מאפינס קישואים וגבינת עיזים של עופרי זוטא | צילום: דניאל לילה, סטיילינג: אוריה גבע

מאפינס מלוחים ונימוחים עם ציפוי קראמבל פריך שילדים והוריהם יאהבו כאחד. יופי של מתכון לשבועות, אבל תכלס, נשמח לנשנש את המאפינס האלה בכל יום בשנה

88 שיתופים | 132 צפיות

12 מנות | 65 דקות | קל | כשר | צמחוני

טיפ חם: נסו לשדך להם ריבה — התוצאה תפתיע גם את הספקנים שביניכם.

החומרים

400 גרם קישואים 3 קישואים גדולים או 6 קטנים פרוסים דק
50 גרם קמח תירס
70 גרם קמח
1.5 כפיות אבקת אפייה
1 כפית מלח
1 כפית סוכר לא חובה
2 ביצים
1 גביע יוגורט
1/3 כוס שמן זית
1 גליל גבינת עיזים פרומעז מפוררת גס
לקראמבל
100 גרם קמח
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות מלח

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית מאפינס במנז'טים (או משמנים היטב ומקמחים).

2. מכינים קראמבל: מעבדים קמח, חמאה ומלח במעבד מזון לקבלת פירורים. מכסים ושומרים במקרר.

3. מכינים את תערובת המאפינס ואופים: מערבבים שני סוגי קמח, אבקת אפייה, מלח וסוכר בקערה.

4. בקערה נפרדת טורפים ביצים עם שמן ויוגורט. מאחדים את שתי התערובות. מוסיפים קישואים ופרומעז ומערבבים קלות.

5. יוצקים את התערובת לתבנית שקעים ומפזרים מלמעלה את תערובת הפירורים. .

6. אופים 25 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).

למתכוני מאפינס נוספים היכנסי לאתר "השולחן"