מחפשת זהות

"רוקה" היא מסעדת שף, רק חבל שהוא לא נמצא
רוקה לא תמיד עומדת בציפיות הגבוהות שהיא מציבה, ונוטה לחפף בפרטים הקטנים.
רוקה היא מסעדת שף. אמנם לא במובן המקובל של שף מוביל עם חולצה לבנה ומבט חמור המכתיב את החזון ובודק כל צלחת לפני יציאתה מהמטבח, אבל למה להתעסק בקטנות. ברוקה התייעצו עם שף, ושף גם הרכיב את התפריט, אז למה זה בעצם משנה אם הוא לא בדיוק שם?
לאחר עזיבתו של השף אנטוניו מנסה החליטו ברוקה להיעזר בשירותי הייעוץ של רונן דברת-בלוך, שף סופר-מוכשר לכשעצמו, אבל רגע לפני פתיחת מסעדת הדגל שלו בתל אביב, נראה כי דברת-בלוך העדיף להשאיר את הקלפים הטובים באמת לעצמו.
יש משהו מאכזב ברוקה, בייחוד לנוכח הציפיות שהיא בונה. מדובר באחת המסעדות היפות בארץ. המיקום מושלם: מרפסת רחבה על צוק בחוף הרצליה, המשקיפה היישר לים התיכון; העיצוב מוקפד מאוד, עם כורסאות עור נוחות המפוזרות בחלל המפלסי של המסעדה; התפריט והתמחור, המאפיינים מסעדות שף מובילות, יוצרים ציפייה לארוחה מורכבת, מאתגרת ויותר מכל – מוקפדת. לנוכח כל זאת מגיע אוכל טעים, לא יותר ולא פחות, עם נטייה לחפף בפרטים הקטנים.
דוגמה מייצגת הייתה מנה ראשונה של טונה אדומה צרובה, שהוגשה על סלט סיני קר לצד גבעת עשבי תיבול. הטונה עצמה הייתה מצוינת, צרובה בדיוק ונדיבה בכמות. לא היה ברור לנו מה לעשות בהר עשבי התיבול הירוק ולכן, בפרץ מודעות אקולוגית, הותרנו אותו ללא פגע. סלט הגזר עליו נחה הטונה נראה חתוך במכונה והיה בעל טעם דומיננטי מדי של חומץ. לנוכח מנה זה פרצה לה תחושת דה ז'ה וו של מסעדה סינית בשנות השמונים. אפשר היה בהחלט לבחור בצלחת שתציג רק את הטונה, שהייתה באיכות מעולה, או לחלופין לבחור בתוספות מודרניות יותר. מנה נוספת של סלט קינואה עם נתחי דג נא באיולי הייתה טובה מאוד, בייחוד בזכות הדג שהיה טרי באופן בלתי רגיל ומתובל בעדינות.
כמנה עיקרית הזמנו שוק אווז במרמלדת תפוח עץ ויין אדום. המנה הייתה טעימה, אם כי מעט קטנה. ב-89 שקלים ניתן היה לחשוב גם על תוספת לצד הבשר. מנה נוספת וצמחונית של ניוקי עם פטריות ועגבניות מיובשות הייתה טובה וניחן בניוקי כי הוא אוורירי ונימוח בו-זמנית. עם זאת, גם בתום המנה ראשונה והעיקרית נותרנו מעט רעבים. על אף הקהל השדוף שגדש את המקום ייתכן ששווה לחשוב על הרחבת המנות.
בהיעדר תחרות בריאה הקינוחים היוו את החולייה החזקה של הארוחה, הן מבחינת הטעם והן מן ההיבט הוויזואלי. מנת ברולה חלבה עם מקפא פיסטוק ורוטב פירות יער נשמעה בתחילה כמו רעיון מורכב מדי, אך בפועל הגיע קונצרט מופלא של מרקמים וטעמים: נימוחות, מתיקות, פריכות, רכות וחמצמצות מרעננת שהשתלבו זה בזה להפליא. גם טעימות השוקולד, שעדיין לא נכנסו לתפריט הרשמי, היו עשויות ללא רבב. הטעימות הללו הן פינוק זוגי קטן של מקל שוקולד פריך, בראוני פאדג' משודרג, פראלין מלח מושלם ומשולש קטן של קרם אגוזים בדפי שוקולד. כל הפריטים היו ברמה הגבוהה ביותר.
על המטבח ברוקה לעבוד במרץ כדי להגיע לרף הגבוה שהציבו הקינוחים (ומחירי התפריט). כרגע מורגש שם מעט חוסר שקט וחספוס בפינות, אולם בהחלט קיים פוטנציאל, כיוון שבסך הכל נראה היה שכל מי שישב סביבנו נהנה מהארוחה שלו. תבדקו ותחליטו בעצמכם.
כשר לא
מחיר עיקריות 65-140 ש"ח
מחיר עסקית 89 ש"ח
חנייה חינם
רוקה, רמת ים 8, הרצליה, טל' 09-9515122
מתוך: מגזין דרך האוכל
לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה