טעם של עוד: כך תכינו מקלות פרמזן פריכים וממכרים
![מקלות פרמזן | צילום: דן לב, סגנון: אוריה גבע מקלות פרמזן | צילום: דן לב, סגנון: אוריה גבע](https://medias.atmag.co.il/www/uploads/2024/06/IMG_0270_2-2000x1125-1717328444.jpg)
מכורות לפרמזן כמונו? אתן הולכות לעוף על המתכון הזה, ולהכין אותו בבית בריפיט. רוצות לגוון? החליפו את הפרמזן בצ'דר, גאודה או קשקבל
40 מקלות | 1:30 שעות | קל | כשר | אפייה
החומרים
לבצק
350 גרם (½2 כוסות) קמח
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
20 גרם שמרים טריים
240 מ”ל (1 כוס) מים
1 שן שום כתושה
50 גרם חמאה
לציפוי
1 חלמון טרוף
2 כפות מים
קורט מלח
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
מעט זרעי חרדל או מעט צ’ילי גרוס יבש/זרעי שומשום שחור/לבן
אופן ההכנה
מכינים את הבצק
1. מערבלים את החומרים בקערת מיקסר ולשים בעזרת וו לישה כ-10 דקות עד שמתקבל גוש בצק אחיד וחלק. עוטפים בניילון ומתפיחים למשך שעה.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
3. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח למלבן בעובי 4-3 מ”מ.
מעצבים ואופים
4. מערבבים חלמון עם מים ומלח ומברישים את פני הבצק. מפזרים פרמזן ואחת או יותר משלוש התוספות. חותכים את הבצק לרצועות באורך 20 ס”מ ורוחב 1 ס”מ.
5. אופים 15 דקות עד שהמקלות זהובים יפה. מצננים ומאחסנים בכלי אטום. מומלץ לחמם לפני ההגשה
באותה שיטה מכינים:
מקלות קשקבל: מחליפים את הפרמזן בקשקבל ומתבלים במעט פפריקה.
מקלות צ’דר: מחליפים את הפרמזן בצ’דר ומתבלים בצ’ילי ירוק קצוץ.
מקלות גאודה כמון: מחליפים את הפרמזן בגאודה מתובלת בזרעי כמון.