מרק פירות אקזוטיים

מרק פירות מרענן עם ג'לי פירות
כשר, פרווה
החומרים ל-4 מנות:
לג'לי:
- 3 דפי ג'לטין
- 400 מ"ל (⅔1 כוס) מיץ אשכוליות אדומות
- 200 מ"ל מיץ פסיפלורה, ללא גרעינים
- 2 כפיות סוכר
למרק:
- 500 מ"ל מיץ תפוזים סחוט
- 50 מ"ל מיץ לימון
- 50 מ"ל רסק פסיפלורה
- 2 כפות סוכר חום
- 1 כף מונין אדלרברי (Edelberry)
לסלסת הפירות:
- 1 אפרסק, מגולען וחתוך לקוביות קטנות
- 1 קיווי, מקולף וחתוך לקוביות קטנות
- 1 אננס, מקולף וחתוך לקוביות קטנות
- 1 סברס, מקולף וחתוך לקוביות קטנות
- 1 קוקוס טרי, מקולף וחתוך לקוביות קטנות
- 1 אצבע ג'ינג'ר, קלופה וחתוכה לרצועות דקיקות
להגשה:
- 10 עלי נענע חתוכים לרצועות דקיקות
- 4 עלי בזיליקום סגול חתוכים לרצועות דקיקות
אופן ההכנה:
הג'לי:
- משרים בקערה את דפי הג'לטין עד שמתרככים. מערבבים את מיץ האשכוליות ומיץ הפסיפלורה. מביאים לרתיחה עדינה בסיר 1/2 מכמות הנוזלים עם הסוכר.
- מסירים מהאש ומערבבים את כל הנוזלים עם דפי הג'לטין הרכים (ללא המים) ומערבבים עד להמסת הג'לטין בנוזלים. יוצקים את הנוזלים ל-4 מכלי פלסטיק חד-פעמיים ומעבירים למקרר עד שהג'לי מתייצב.
מרכיבים את המנה:
- מערבבים את חומרי המרק בקערה. מערבבים בקערה נפרדת את פירות הסלסה.
- מוציאים את ג'לי הפירות מהכלים ומניחים במרכז צלחת עמוקה. יוצקים את המרק סביב הג'לי,
- מניחים את הפירות מעל הג'לי ומפזרים את עלי הנענע והבזיליקום.
מצרכים:
ל-4 מנות:
לג'לי:
- 3 דפי ג'לטין
- 400 מ"ל (⅔1 כוס) מיץ אשכוליות אדומות
- 200 מ"ל מיץ פסיפלורה, ללא גרעינים
- 2 כפיות סוכר
למרק:
- 500 מ"ל מיץ תפוזים סחוט
- 50 מ"ל מיץ לימון
- 50 מ"ל רסק פסיפלורה
- 2 כפות סוכר חום
- 1 כף מונין אדלרברי (Edelberry)
לסלסת הפירות:
- 1 אפרסק, מגולען וחתוך לקוביות קטנות
- 1 קיווי, מקולף וחתוך לקוביות קטנות
- 1 אננס, מקולף וחתוך לקוביות קטנות
- 1 סברס, מקולף וחתוך לקוביות קטנות
- 1 קוקוס טרי, מקולף וחתוך לקוביות קטנות
- 1 אצבע ג'ינג'ר, קלופה וחתוכה לרצועות דקיקות
להגשה:
- 10 עלי נענע חתוכים לרצועות דקיקות
- 4 עלי בזיליקום סגול חתוכים לרצועות דקיקות
אופן ההכנה:
הג'לי:
משרים בקערה את דפי הג'לטין עד שמתרככים. מערבבים את מיץ האשכוליות ומיץ הפסיפלורה. מביאים לרתיחה עדינה בסיר 1/2 מכמות הנוזלים עם הסוכר.
מסירים מהאש ומערבבים את כל הנוזלים עם דפי הג'לטין הרכים (ללא המים) ומערבבים עד להמסת הג'לטין בנוזלים. יוצקים את הנוזלים ל-4 מכלי פלסטיק חד-פעמיים ומעבירים למקרר עד שהג'לי מתייצב.
מרכיבים את המנה:
מערבבים את חומרי המרק בקערה. מערבבים בקערה נפרדת את פירות הסלסה.
מוציאים את ג'לי הפירות מהכלים ומניחים במרכז צלחת עמוקה. יוצקים את המרק סביב הג'לי,
מניחים את הפירות מעל הג'לי ומפזרים את עלי הנענע והבזיליקום.