אין דברים כאלה: מתכון לטירמיסו החלומי של פרונטו

טירמיסו של פרונטו | צילום: אילן נחום, סגנון: טליה אסיף
טירמיסו של פרונטו | צילום: אילן נחום, סגנון: טליה אסיף

קינוח קיצי, אוורירי, מרענן ומושלם: מתברר שהטירמיסו הוותיק והאהוב של מסעדת פרונטו המיתולוגית ממש קל ומהיר להכנה

88 שיתופים | 132 צפיות

תבנית פיירקס בגודל 30X20 ס"מ | 6 מנות | 35 דקות + צינון | קל | כשר | קינוחים

החומרים

2 חבילות עוגיות ביסקוטי
לקרם
6 חלמונים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
600 גרם גבינת מסקרפונה
350 מ"ל (1 מיכל + 1/3 כוס + כף) שמנת מתוקה
לטבילה
360 מ"ל (½1 כוסות) אספרסו מצונן או קפה נמס חזק
60 מ"ל (1/4 כוס) יין מרסלה או אמרטו (ליקר שקדים)
להגשה
אבקת קקאו או שוקולד מריר מגורר

אופן ההכנה

מכינים את הקרם
1. שמים חלמונים וסוכר בקערת נירוסטה וטורפים לתערובת תפוחה ובהירה עם מיקסר ידני.

2. מביאים מים לסף רתיחה בסיר ומניחים את הקערה עם החלמונים על הסיר (ביין מארי). ממשיכים להקציף עד שהתערובת מתחממת ומסמיכה. מסירים מהכיריים.

3. מוסיפים גבינת מסקרפונה וממשיכים לטרוף היטב עד שהתערובת אחידה. מוסיפים שמנת מתוקה ומקציפים עד שהתערובת אחידה, אוורירית ויציבה.

מרכיבים את הטירמיסו
4. מערבבים אספרסו ומרסלה בקערה שטוחה.

5. טובלים ביסקוטי כמה שניות בתערובת האספרסו ומניחים בכלי הגשה בשכבה אחידה. יוצקים מעל את מחצית הקרם. טובלים את שאר הביסקוטי באספרסו ומניחים בשכבה אחידה על הקרם. מכסים בשאר הקרם ומיישרים.

6. מכסים את כלי ההגשה בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות או למשך הלילה.

7. לפני ההגשה מפזרים קקאו או שוקולד מריר מגורר.

למתכוני טירמיסו נוספים היכנסי לאתר "השולחן"