סטיקי רייס: מתכון קל ופשוט לאורז לסושי

פוטומאקי של שף איגור קוגאי | צילום וסטיילינג: נופר בוגנים
פוטומאקי של שף איגור קוגאי | צילום וסטיילינג: נופר בוגנים

אורז סושי יכול להוות בסיס לכל מנה. אבל אם אתן בעניין של גלגולים, יש לדאוג שהפריסה של האורז תהיה אחידה ולא דחוסה ככל שניתן, מה שישפיע על הטעם של הסושי

88 שיתופים | 132 צפיות

4 רולים | שעה | קל מאוד | טבעוני | כשר

החומרים

100 גרם אורז עגול לסושי (לכמות של 300 גר' אורז לאחר הבישול)
100 מ"ל מים קרים
1/2 כוס חומץ אורז
50 גרם סוכר (3 כפות)
15 גרם מלח (כף)

אופן ההכנה

1. שוטפים היטב את האורז תחת מים זורמים, מסננים ומשרים אותו ב-100 מ״ל מים כחצי שעה.

2. בינתיים יוצקים לסיר קטן את חומץ האורז, מחממים ומוסיפים לחומץ את הסוכר והמלח עד שהם מתמוססים לחלוטין. מקררים.

3. מניחים סיר עם תחתית טפלון על להבה גבוהה. מוסיפים לסיר את האורז שהושרה במים יחד עם מי ההשריה, מכסים במכסה ומבשלים כרבע שעה על להבה גבוהה.

4. מכבים את האש ומשאירים את האורז לרבע שעה נוספת כשהסיר מכוסה.

5. בעזרת כף עץ מערבבים היטב את האורז יחד עם תערובת החומץ, ומניחים לקירור עד השימוש.

למתכוני סושי היכנסי לאתר "השולחן"