עם טקילה בצד: סלט אורז ועוף בסגנון מקסיקני

סלט אורז ועוף מקסיקני | צילום: shutterstock
סלט אורז ועוף מקסיקני | צילום: shutterstock

מתכון קל וטעים לסלט אורז ועוף שישלח אתכן למקסיקו. ממש כמו פסטה גם אורז מבושל הוא מרכיב מצוין להכנת סלט עוף, בתנאי שלא תגישו אותו מהמקרר

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מנות | שעה | קל | כשר | עוף

החומרים

1/2 ק"ג חזה עוף חתוך לקוביות בגודל 4 ס"מ
1/4 כוס אורז
1/4 כוס אורז בר
1/4 כוס שמן זית + כף להקפצה
1/2 לימון סחוט
מלח ופלפל שחור
2 קלחי תירס 2/3 כוס גרגרי תירס מהקפאה או משימורים
2 בצל ירוק קצוץ
צרור ארוגולה
לרוטב
2 כפות שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון
1 כף רוטב צ'ילי מתוק או פלפלים מרוסקים

אופן ההכנה

1. מבשלים את שני סוגי האורז כל אחד בנפרד בסיר עם מים רותחים כמו שמבשלים פסטה — את האורז הלבן 15 דקות ואת אורז הבר כ-20 דקות או עד שהגרגרים מתרככים ומתחילים להתפצל אבל לא מתפרקים לגמרי. מסננים ומצננים במים זורמים.

2. משרים את העוף ב 3- כפות שמן זית ומיץ לימון מכוסה כחצי שעה במקרר.

3. מחממים ווק עם כף שמן זית ומקפיצים את נתחי העוף 3 דקות להחלפת הגוון. מתבלים במלח ופלפל.

4. מוסיפים תירס ומקפיצים עוד דקה-שתיים. מוסיפים בצל ירוק וטבסקו ומורידים מהכיריים. מצננים לטמפ’ החדר.

5. מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת.

6. מערבבים את שני סוגי האורז עם נתחי העוף וארוגולה, מוסיפים רוטב, מערבבים ומגישים.

רוצה עוד מתכונים מקסיקניים? היכנסי לאתר "השולחן"