טעים כמו שזה נשמע: סלט ביצים עם כרובית ובצל מטוגן

סלט ביצים | צילום: shutterstock
סלט ביצים | צילום: shutterstock

מתכון של השפית רות אוליבר לסלט מנצח שתמיד תרצו ממנו עוד: פרחי כרובית רכים, ביצים קשות ובצל מטוגן עטופים ברוטב סמיך ודומיננטי, שמזכיר רוטב קיסר

88 שיתופים | 132 צפיות

8-6 מנות | 40 דקות | קל מאוד | כשר | צמחוני

החומרים

1 כרובית קטנה מפורקת לפרחים קטנים
2 בצלים חתוכים לרבעים ופרוסים
1/3 כוס שמן
8 ביצים קשות חתוכות גס
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
1/2 צרור כוסברה קצוצה
2 כפות שומשום קלוי
לרוטב
1/3 כוס מיץ לימון סחוט
1 כף גדושה חרדל דיז'ון חלק
1 כפית סוכר
1 כפית צלפים קצוצים
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

מכינים את הכרובית
1. מבשלים פרחי כרובית בסיר עם מי מלח רותחים כ-2 דקות עד שמתרככים מעט. מכבים את האש, מכסים וממתינים 20 דקות שיתקררו.

2. מסננים את הכרובית ומעבירים לקערה. מתקבלת כרובית נימוחה.

מכינים את הבצל
3. מחממים שמן במחבת ומטגנים בצלים כ-10 דקות על להבה נמוכה ותוך כדי ערבוב עד שנעשים שקופים ומזהיבים קלות. מעבירים עם שמן הטיגון לקערת הכרובית (השמן ישמש כחלק מן הרוטב) ומצננים.

4. מוסיפים לקערה ביצים, בצל ירוק, כוסברה ושומשום.

מכינים את הרוטב ומגישים
5. מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת או טורפים עם מטרפה ויוצקים על הסלט. מערבבים מעט ומעבירים לקערת הגשה.

למתכוני סלט ביצים נוספים היכנסי לאתר "השולחן"