ארוחת שישי חגיגית ופיקנטית: סלמון מרוקאי

סלמון מרוקאי של חן ואלון קורן | צילום: דניאל לילה
סלמון מרוקאי של חן ואלון קורן | צילום: דניאל לילה

מנה קלאסית לערב שבת: מתכון קל ופשוט לדגי סלמון חריפים - הרוטב משלב רעננות וחמצמצות שמגיעות מהעגבנייה ומהלימון וביחד עם הטעמים החריפים והעמוקים שמגיעים מהפלפלים, זו חגיגה אמיתית

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מנות | 50 דקות | קל | כשר | דגים

הסלמון התגלה כמרוקאי לתפארת וכשידוך מושלם לרוטב הזה.

שימו לב: גם אם זמן הבישול של הדג נראה לכם קצר, אל תתפתו להאריך אותו. הדג ממשיך להתבשל גם אחרי שהוא יורד מהאש והבישול הקצר מבטיח מרקם מושלם.

החומרים

600 גרם פילה סלמון עם העור פרוס ל- 4 נתחים
לרוטב
1/4 כוס שמן
4 פלפלים ירוקים חריפים או לפי הטעם
8 עגבניות בשלות מאוד ורכות ללא העוקץ פרוסות בעובי 1/2 ס”מ
1 כף פפריקה
1/2 כף כורכום
1 כפית שטוחה מלח
12 שיני שום
1 בטטה בינונית פרוסה בעובי 1/2 ס”מ
1 לימון שטוף היטב ופרוס לפרוסות דקיקות
להגשה
צרור כוסברה קצוצה

אופן ההכנה

1. מחממים שמן בסיר רחב על להבה גבוהה ומטגנים פלפלים חריפים בשלמותם כ-10 דקות להשחמה. מדי פעם מנענעים מעט את הסיר.

2. מוסיפים עגבניות, מנמיכים להבה ומבשלים כ-20 דקות עד שהעגבניות מתפרקות והופכות לרוטב סמיך. מדי פעם מנענעים את הסיר. לא מערבבים כדי לא לפרק את הפלפלים.

3. מוסיפים תבלינים ושום ומערבבים. מסדרים פרוסות בטטה ולימון בשכבה אחידה ככל האפשר בתוך הרוטב, מכסים את הסיר ומבשלים כ-15 דקות עד שהבטטה מתרככת.

4. מגביהים להבה לגבוהה, מוסיפים סלמון כשהעור כלפי מעלה ומוודאים שהוא שקוע ברוטב. מכסים ומבשלים 1/2 דקה.

5. מסירים מהכיריים ומשאירים את הסיר מכוסה 5 דקות נוספות. מפזרים כוסברה ומגישים.

למתכונים נוספים עם סלמון היכנסי לאתר "השולחן"