עוגיות או לא להיות: כך תכינו קוקילידה בבית

קוקילידה שוקולד צ'יפס עם גלידה וניל של עופר בן נתן | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לבל
קוקילידה שוקולד צ'יפס עם גלידה וניל של עופר בן נתן | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לבל

סנדוויץ' עוגיות שוקולד צ'יפס רכות ממולא בגלידה? כן, בבקשה. שף-קונדיטור עופר בן נתן מלמד: כך תכינו קוקילידה חלומית בעצמכן

88 שיתופים | 132 צפיות

7 עוגיות | 30 דקות | קל מאוד | כשר | מתכונים לילדים

החומרים

200 גרם חמאה רכה
120 כוס סוכר חום
6 כפות סוכר דמררה
קורט מלח
1 ביצה
350 גרם קמח (1/2 2 כוסות)
3 גרם אבקת אפייה (1 כפית)
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כוס שוקולד צ'יפס מריר
גלידת וניל

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־170 מעלות. מערבלים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, סוכרים ומלח עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים ביצה וממשיכים לערבל עד שהיא נטמעת בתערובת. עוצרים את פעולת המיקסר, מוסיפים קמח, אבקת האפייה וסודה לשתייה וממשיכים לערבל עד שהם נטמעים. מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים ידנית רק עד שהם נטמעים בתערובת.

2. קורצים מהבצק 12־10 כדורים בעזרת כף גלידה קפיצית או בידיים מעט רטובות ומסדרים באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים כ־12 דקות עד שקצות העוגיות מזהיבים. מוציאים ומצננים.

3. ליצירת הקוקילידה מניחים כדור גלידה על עוגייה וסוגרים בעוגייה נוספת. מגישים מיד או מקפיאים.

למתכוני עוגיות נוספים היכנסי לאתר "השולחן"