אוזני המן עם קרם פיסטוק של שפית-קונדיטורית איריס גלזר
לא עוד אוזני המן יבשים עם פירורים של במבה. השפית-קונדיטורית איריס גלזר מג'ראלד מכינה לכם משלוח מנות מעודכן עם מאפים יפים ארוזים בנונשלנטיות מעוצבת
חומרים ל- 30 יחידות | בינוני | חלבי
לבצק פריך:
200 גר' חמאה
½6 כפות (50 גר') אבקת סוכר מנופה
1/4 כוס (60 מ"ל) מי קרח
⅓2 כוסות (330 גר') קמח
קורט מלח
לקרם פיסטוק:
10 כפות (143 גר') חמאה
3/4 כוס (143 גר') סוכר
¾1 כוסות (143 גר') שקדים מולבנים טחונים
½2 ביצים בינוניות
1 כף שטוחה (6 גר') קורנפלור
½1 כפות (30 גר') מחית פיסטוק (להשיג בחנויות המתמחות)
15 דובדבני אמרנה (להשיג בחנויות המתמחות)
אופן ההכנה
1. מרככים את החמאה ואבקת הסוכר במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים בהדרגה את מי הקרח עד שהם נטמעים בתערובת.
2. מוסיפים לתערובת את הקמח והמלח ומעבדים את הבצק עד שהוא אחיד. מעבירים למקרר לשעתיים.
3. מרדדים את הבצק לעובי 2 מ"מ וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 6 ס"מ.
קרם הפיסטוק:
מרככים את החמאה והסוכר במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את השקדים הטחונים. מערבבים בכלי נפרד את הביצים והקורנפלור ומוסיפים בהדרגה לתערובת החמאה והסוכר עד שהן נטמעות בתערובת. מקפלים את התערובת ומעבירים למקרר עד השימוש.
ההרכבה:
1. מניחים במרכז כל עיגול בצק 1/2 כפית קרם פיסטוק וחצי דובדבן אמרנה, מקפלים לצורה של אוזן המן ומעבירים למקרר למשך 30 דקות.
2. מניחים את אוזני ההמן בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים את אוזני ההמן במשך 25-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות.
*אפשר להוסיף לבצק תוספות מעניינות, כמו 1/4 כפית קינמון, 1/4 כוס פרג, 1/4 כוס קקאו או קליפת לימון אחת מגוררת
עוד מתכונים למשלוח המנות:
1. עוגיות טוויל בריאות
2. מנדיאנטים
3. עוגת שמרים פרג ותפוחים
4. פיננסייר לוז ומי פריחת הדרים
5. עוגיות כדורי פקאן דבש
פטיסרי ג'ראלד אבן גבירול 36 תל אביב, 03-5063135
צילום: בן יוסטר | סטיילינג: אינה גוטמן