בא'נה פטיט

| מאת: רותי רוסו |

צילום: זהר רון | סטיילינג: עמית פרבר

הילדים בבית, בחוץ קר והמטבח הופך אופציה שפויה לבילוי משפחתי. רותי רוסו עם שלושה מתכונים שיביסו את הפלייסטיישן

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2015/08/sizes/ZOHARON-0270-h_wo_680_382.jpg
המתכונים שתבשלו עם הילדים | צילום: זוהר רון

אני אוהבת לבשל עם הילדות שלי. הן יושבות על הבר הביתי שלנו ומביטות בי מבלה במטבח שעות ארוכות, ימים ולילות, ורוצות לפעמים להיכנס ל"משרד של אימא", לראות מה היא עושה ואפילו להשתתף. וגם אני כבר רוצה שהן ייכנסו לתוך העולם שלי, עמוס הריחות, הטעמים, המרקמים. רוצה שהן יבחינו בין לימון לבין ליים, ילטפו בצק שתפח, ידעו מתי קצף הביצים מוכן לקבל את הסוכר, מתי הפסטה עשויה בדיוק במידה. הדבר היחיד שמפריע באידיליה הזו הוא האישיות הבעייתית שלי. הפנטזיה על בישול משותף נתקלת תמיד באותו מחסום: אני לא סובלת שנכנסים לי למטבח. גם אנשים שהם בשר מבשרי או שנשבעתי להם אמונים.

הילדים בבית ואת שגרת השעות הארוכות מול המסך צריך לשבור בפעילויות שבשבילן לא צריך לצאת החוצה – וכך המטבח הופך להיות אופציה מצוינת.

אבל עזבו אתכם מעוגיות ומקפקייקס. הרי לכם שלוש חלופות קלות, טעימות ומאתגרות במידה. שלושת המתכונים מתאימים לילדים בהשגחת מבוגר, ועברו אצלנו בבית (עם ילדות בנות 6 ו־8) בהצלחה יתרה גם בהכנה וגם באכילה. חופשה נעימה!

פנקייקס מושלמים

לגדולים

הלוואי שזה היה מתכון שלי, אבל עם גאונות כזו אי אפשר להתחרות. על מתכון הפנקייקס הטוב ביותר שאי פעם ניסיתי (וניסיתי אולי מאתיים) אחראי השף הלא אמריקאי בכלל חיים כהן. כהן, שהוא גם הבעלים של מסעדת דיקסי (שבה יש את הפנקייקס הטובים ביותר בארץ באחריות), פיצח כהרגלו את הדרך הכי פשוטה להגיע לתוצאה מופלאה ולכן המתכון הזה כל כך מתאים לילדים.

לגדולים פחות

ערמה גדולה של פנקייקס חמים היא אחת הדרכים הכי כייפיות להתחיל את הבוקר. יש אנשים שאוהבים למזוג עליהם רוטב מייפל, אחרים שמים ריבה, דבש או סילאן. תלמה, הבת הגדולה שלי, אוהבת אותם רק עם חמאה מלוחה, ודפני, הבת הקטנה שלי, אוהבת עם סוכר ומיליון סוכריות.

לפני שאתם מכינים חשוב לזכור: פנקייקס, בשונה מלחם למשל, צריך לערבב כמה שפחות. שימו ביחד את כל החומרים היבשים, הוסיפו את כל הנוזלים, ערבבו שתי דקות והניחו לתערובת לעמוד חצי שעה.

את מחבת הפנקייקס לא צריך לשמן. השומן בבלילה והחום ימנעו מהם להידבק (אבל אל תשכחו לבחור מחבת טפלון או אל דבק).

מתי הופכים? כשהפנקייק מלא בועות קטנות אבל הוא עדיין נראה לח.

איך הופכים? בעזרת כלי מטבחי חשוב ויעיל הנקרא “אדם מבוגר". או לפחות בהשגחתו של הכלי הזה.

פנקייקס מושלמים | צילום: זוהר רון

פנקייקס מושלמים | צילום: זוהר רון

החומרים:

1.25 כוסות קמח

1 כף אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

2 כפות סוכר

75 גרם חמאה נמסה

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל

1 כוס חלב

הכנה:

שמים בקערה גדולה את הקמח, אבקת האפייה והסוכר ומערבבים. מערבבים בקערה נוספת את החמאה הנמסה עם החלב, תמצית הווניל והביצים. יוצקים את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים ומערבבים עם כף גדולה כשתי דקות. מניחים לתערובת לעמוד במקום קריר כחצי שעה. מעבירים לקנקן עם משפך. מחממים מחבת אל דבק על להבה בינונית גבוהה. יוצקים מהבלילה בין כף אחת לרבע כוס, תלוי איזה גודל פנקייקס אתם רוצים. כשהפנקייקס מלאים בועות קטנות הופכים אותם בעזרת מרית. מחכים חצי דקה בערך ומוציאים.

עורמים ערמה ענקית (ככה הם שומרים על החום- כמו מופלטות) ומגישים.

מוצר עזר לפנקייקס:

לאחרונה נתקלתי בדבר הגאוני הזה: פנקייק מאשין. זה מין בלנדר ידני מפלסטיק. עם מערבל פנימי וידית מיוחדת שבלחיצה עליה נפתחת פייה קטנה בתחתית. זה פשוט, זה נכנס למדיח, זה חוסך מיליון כלים ולכלוך וזה מתאים מאוד לילדים. איך זה עובד: שמים את כל החומרים בבלנדר. מערבלים אותם יחד. מכניסים למקרר. מחממים מחבת. לוחצים על הידית. הבלילה נמזגת באטיות. מפסיקים ללחוץ. הפייה נסגרת. מושלם.

המחיר: 99 ש"ח. להשיג דרך אתר היבואן

ספרינג רולס עם הילדים | צילום: זוהר רון

ספרינג רולס עם הילדים | צילום: זוהר רון

ספרינג רולס

מנה קיצית קטנה ומושלמת. לפעמים אנחנו לא מטגנים אותם בכלל, ואז מוותרים על הביצה החיה שבפנים וממלאים אותם בירקות טריים או מוקפצים, עם עוף טחון מבושל עם ג'ינג'ר וקצת דבש, או רצועות דקיקות של טופו או דג מטוגן, ולפעמים, אם יש למישהו כוח, הם נכנסים לשמן חצי עמוק ויוצאים זהובים ופריכים. אז הם משתלבים היטב עם עלים של חסה אייסברג, עשבי תיבול טריים (נענע, בזיליקום וכוסברה) ורוטב דגים.

איך מרטיבים את עלה האורז? לא מניחים את העלה בקערה עם מים לכמה דקות עד שהוא רך ודביק ואי אפשר לעבוד איתו. אפשר להרטיב את הידיים ולמרוח את המים על העלה ולחכות חצי דקה או להכניס לקערה עם מים ולחכות 10 שניות. אל תגזימו עם המים כי עלה האורז מגיב לאט. הרבה ילדים לא אוהבים עשבי תיבול ולכן לא חייבים לשים אותם. תבחרו איזה ירקות שבא לכם: גזר, בצל, כרוב, קולורבי, נבטים, פטריות – כולם יתאימו – העיקר שהם יהיו פרוסים ממש ממש דק.

איך מגלגלים? שמים את העלה מולכם. מניחים במרכז שלו – בחלק הקרוב אליכם קצת מהמילוי. מגלגלים את העלה מעט ממכם והלאה כדי שהמילוי יהיה מכוסה. מקפלים את שני הצדדים פנימה ומסיימים לגלגל את העלה כולו. ככה המילוי נשאר סגור היטב בפנים.

רוטב לילדים: מערבבים 1/2 כוס סויה עם 3 כפות דבש, 1/2 שן שום כתושה ואפשר גם קצת ג'ינג'ר כתוש.

איך מטגנים? שוב, באמצעות הכלי ההוא מהמתכון הקודם – על ידי שימוש במבוגר אחראי. ילדים קטנים בשום אופן לא מטגנים כי השמן הרותח עלול להשפריץ.

כך תכינו ספרינג רולס עם הילדים | צילום: זוהר רון

כך תכינו ספרינג רולס עם הילדים | צילום: זוהר רון

החומרים:

30 עלי אורז קטנים

שמן לטיגון

למילוי:

1/2 גזר חתוך לגפרורים

1/2 קולורבי חתוך לגפרורים דקיקים

2 כוסות נבטים עבים

1 כוס כרוב לבן פרוס דק דק

5 גבעולים של בצל ירוק, חתוכים למקטעים באורך 5 ס"מ

1/4 בצל פרוס

2 ביצים

הכנה:

מניחים את עלה האורז על משטח עבודה. מרטיבים את היד ומורחים על העלה. שמים במרכז העלה בערך כף וחצי מהמילוי ומסדרים כך שיהיה נוח לגלגל. מגלגלים את העלה לסיגר שסגור משני הצדדים.

מחממים שמן חצי עמוק בסיר או מחבת סוטז. מטגנים את הספרינג רולס בערך דקה או עד שהם זהובים. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר אפייה ומגישים לצד הרוטב.

משה בתיבה | צילום: זוהר רון

משה בתיבה | צילום: זוהר רון

 

משה בתיבה

אפשר אמנם לקנות אותן מוכנות – את הנקניקיות האלו הארוזות בעריסה חמודה של בצק עלים, אבל כל כך יותר כיף וטעים להכין אותן לבד. את השם “משה בתיבה" נתנה למאכל הזה כוהנת האוכל רות סירקיס. באנגלית מכנים את הנקניקיות הללו “פיג אין א בלנקט", כלומר “חזיר בשמיכה".

הטריק שלי – אני חותכת את בצק העלים לרצועות ממש דקות ואז כורכת את הרצועות סביב הנקניקיות כמו תחבושת כמה פעמים. הן לא רק יוצאות ככה יפות יותר, אלא גם הבצק לא נפרד או מתבקע באמצע. מי שרוצה יכול למרוח קצת ביצה טרופה מעל.

הוראות לפני שמתחילים: הכינו הרבה! זה מאכל שמחוסל במהירות.

החומרים:

40 נקניקיות קוקטייל קטנות

500 גרם בצק עלים מרודד

ביצה טרופה

הכנה:

מחממים מראש תנור לחום בינוני (180 מעלות). חותכים את בצק העלים לרצועות בעובי של 1 ס"מ. מלפפים את הרצועות סביב הנקניקיות. לפחות רצועה אחת לכל נקניקייה. הן צריכות להיות מכוסות היטב.

מסדרים את הנקניקיות על תבנית עם נייר אפייה ומורחים אותן באמצעות מברשת בביצה הטרופה.

מכניסים לתנור ואופים כרבע שעה או עד שהבצק זהוב ותפוח.

מגישים עם קטשופ או איזה רוטב שבא לכם.

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 8af272d at 02:59:08