זו לא טורטיה, זה כריך מקסיקני

| מאת: השפים אלדד שמואלי וגדי בור

עזבו אתכן מטורטייה, קחו צ'יפוטלה, תירס, אבוקדו, עגבניה ירוקה ופלפל הבנרו או בקיצור - כל מה שטוב במטבח המקסיקני, ותכניסו בין לחם מחמצת. התוצאה: כריך שיעשה לכם פיאסטה בפה

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2017/08/sizes/1111111-Elhanan_017_H_wo_680_382.jpg
כריך מקסיקני | צילום: בועז לביא | סטיילינג: תמי סגל

 

כריך מקסיקני

החומרים ל- 4 כריכים | קל | צמחוני

8 פרוסות לחם מחמצת
8 כפות איולי צ׳יפוטלה (מתכון בהמשך)
2 קלחי תירס לבן או תירס גילי
2 עגבניות פינטון או עגבנייה ירוקה אחרת
1 אבוקדו גדול
צרור כוסברה, קצוץ
מלח ים
שמן זית
מיץ וגרידת לימון משני לימוני ליים
6 גבעולי בצל ירוק
פלפל הבנרו קצוץ או כל פלפל חריף אחר
6 כפות גבינת פטה מפוררת קלות
צנצנת שימורי צ׳יפוטלה

אופן ההכנה

1. מורידים את גרעיני התירס מהקלחים בעזרת סכין חדה.

2. חוצים את העגבניות הירוקות לחצי, מלהיטים מחבת עם מעט שמן זית, וצורבים את העגבניות שייחרכו ממש, על גבול השרוף. קוצצים גס מאוד.

3. מקלפים את האבוקדו ופורסים גס.

4. צורבים את הבצל הירוק עד שהוא חרוך היטב, קורעים לפיסות לא גדולות מדי.

5. מעבירים את כל המרכיבים לקערה גדולה, מוסיפים שמן זית, מיץ ליים וגרידה, מלח ים, ואפשר גם חריף כלשהו. מערבבים קלות.

6. התוצאה צריכה להיות בטעמים חזקים: חמוץ, מלוח, חריף, טעים!

הרכבת הכריך

1. מורחים ארבע פרוסות לחם באיולי צ׳יפוטלה, כשתי כפות לפרוסה, אבל אפשר יותר, זה טעים.

2. מוסיפים שכבה יפה של כשני ס״מ מכל הטוב שיש בקערה.

3. מוסיפים פטה מפוררת מלמעלה, ככף וחצי על כל כריך. סוגרים עם הפרוסה השנייה.

4. מכינים מרגריטה טובה, למרות שגם קורונה קרה מאוד תעשה את העבודה.

עוד כריכים שיעשו לכם בית-ספר:
כריך ארבעה חריפים
כריך פורל מעושן עם איולי חזרת
כריך ירקות צלויים טבעוני
ולקינוח – כריך סניקרס שיקח אתכם לגן עדן

 

איולי צ׳יפוטלה

החומרים

5 חלמונים
1 כפית חרדל
1 שן שום אחת
מיץ לימון לפי הטעם
מלח ים
ליטר שמן זית

אופן ההכנה

1. שמים חלמונים, שום וחרדל במעבד מזון או בבלנדר ומפעילים למשך כשלוש דקות.

2. מוסיפים שליש מכמות השמן בזילוף איטי, ומזלפים פנימה תוך המשך הערבול גם את מיץ הלימון וממליחים.

3. מוסיפים את שאר השמן בזילוף איטי עד לקבלת מרקם חלק של מיונז.

4. טוחנים במעבד מזון תכולה של שימורי צ׳יפוטלה ברוטב. מוסיפים כ־5 כפות של מחית צ׳יפוטלה על כל חצי ליטר איולי, אפשר גם יותר אם רוצים, ומערבבים היטב.

 

כל מתכוני הממרחים שידאגו לכם לסנדוויץ'

כריך מקסיקני | צילום: בועז לביא | סטיילינג: תמי סגל

כריך מקסיקני | צילום: בועז לביא | סטיילינג: תמי סגל

 

מתכונים מבית השפים אלדד שמואלי וגדי בור ממאפיית אלחנן בקיבוץ משמרות

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 8af272d at 23:05:07