קינוח קיץ מושלם: טארט פסיפלורה עם קצפת קוקוס

טארט פסיפלורה עם קצפת קוקוס של השף שניר אנג סלע | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: אינה גוטמן
טארט פסיפלורה עם קצפת קוקוס של השף שניר אנג סלע | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: אינה גוטמן

קשה להחליט אם הטארט הזה יותר מרהיב או יותר טעים, מה שבטוח - הוא יהפוך אתכן למעריצות מושבעות של פסיפלורה. בלי זכר למרקם השנוי במחלוקת של הפרי, רק צבע וטעם מושכים עם תוספת משדרגת של קצפת קוקוס אקזוטית

88 שיתופים | 132 צפיות

 



תבנית בקוטר 26 ס"מ |  בינוני | צמחוני

אפילו מתנגדי הפסיפלורה יתאהבו בטארט היפה הזה – אין בו זכר למרקם השנוי במחלוקת של הפרי ולגרעינים, רק את הטעם והצבע המושכים. הקצפת המתובלת בקוקוס משלימה את הסגנון האקזוטי.

הקינוח שיביא את קלאב טרופיקנה אליכן למטבח: טארט פסיפלורה עם קצפת קוקוס | צילום: אנטולי מיכאלו
הקינוח שיביא את קלאב טרופיקנה אליכן למטבח: טארט פסיפלורה עם קצפת קוקוס | צילום: אנטולי מיכאלו

עוד מתכונים טעימים
בלי להפעיל תנור: קינוח קיץ ב-10 דקות עבודה
שקשוקת חלבונים מושלמת אחרי אימון 

הלהיט של הקיץ: גספצ'ו לבן מרענן 

החומרים לתבנית טארט בקוטר 26 ס"מ
לבסיס:
2 כוסות + כף (300 גרם) קמח
1 כוס פחות כף (100 גרם) אבקת סוכר
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
למלית פסיפלורה:
1 כוס מיץ פסיפלורה
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
4 ביצים גדולות (L)
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
לקצפת קוקוס:
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה  38אחוז
3 כפיות קוקוס
1 כפית אבקת סוכר

 

אופן ההכנה
1. מכינים את הבסיס: מעבדים במעבד מזון קמח, אבקת סוכר וחמאה עד לקבלת תערובת פירורית.

2. מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד כמה שניות עד לקבלת בצק אחיד ויבש (אם הבצק פירורי אפשר להוסיף כף שמנת מתוקה).

3. מעבירים את הבצק לחצי שעה למקפיא.

4. מחממים תנור ל־180 מעלות. מרדדים את הבצק לעיגול בעובי 1/2 ס"מ ומניחים בתבנית טארט עם שוליים. נפטרים מעודפי הבצק. מניחים על הבצק נייר אפייה עם "משקולת" (חופן שעועית) ואופים כ־15 דקות עד להזהבה. מסירים את השעועית ונייר האפייה ואופים כ־2 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומניחים בצד. מנמיכים את הטמפרטורה ל־150 מעלות.

5. מכינים את מלית הפסיפלורה: מערבבים את כל מרכיבי המלית עד לקבלת תערובת אחידה. מוזגים את התערובת על בסיס הטארט ואופים כ־30 דקות עד שהמלית מתייצבת. מצננים ומעבירים למקרר ל־3 שעות לפחות.

6.לפני ההגשה מכינים את הקצפת: מקציפים את כל מרכיבי הקצפת עד לקבלת קצפת יציבה. מזלפים את הקצפת על הטארט או מגישים אותה לצידו.