לא עוד סנדוויץ': המתכון לכריך האבוקדו המושלם
עונת האבוקדו כבר כאן, ואין דרך טובה יותר לחגוג אותה עם מתכון מענג של השף אורי שפט ממאפיית "לחמים" לסמורבורד - הכריך הפתוח מדנמרק שכבש את האינסטגרם, ויגרום לכן להתענג על כל ביס וביס
הלהיט הקולינרי האחרון שכבש את האינסטגרם ואת ליבם של פודיז ברחיב העולם הוא הסמורבורד. מדובר בכריך פתוח שמגיע אלינו מהמטבח הדני, מתבסס על חומרי גלם משובחים ומצליח להיות פוטוגני כמו שהוא טעים ועשיר.
אורי שפט ממאפיית "לחמים" מציג את המתכון של לסמורבורד אבוקדו עם זרעי חרדל. כמה פשוט, ככה טעים.
עוד מתכונים טעימים:
עוגת תבלינים רכה, עסיסית ונימוחה
עוגת שמרים שוקולד בננה שאי אפשר להפסיק ליישר
מוקפץ בקר ופלפלים שילדים אוהבים
המרכיבים הם ל-4 כריכים | צמחוני | קל
החומרים
4 פרוסות לחם שיפון בעובי 1 ס"מ
רוטב רמולד (אם יש, לא חובה)
2 אבוקדו בינוני מקולף (בקולפן)
זרעי חרדל מוחמצים
לזרעי חרדל המוחמצים:
50 גרם זרעי חרדל לבנים
50 מ"ל חומץ בן יין אדום
1 שן שום כתושה
2 כפות דבש
2 כפות סוכר חום כהה
מלח
אופן ההכנה
1. מכינים זרעי חרדל מוחמצים: משרים את גרגירי החרדל במים ל־12 שעות. מחליפים את המים מדי פעם.
2. שוטפים את גרגירי החרדל ומסננים. מרתיחים את כל המרכיבים 4 פעמים. בכל פעם מסננים את המים.
3. מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים ומשרים בטמפרטורת החדר ל־24 שעות.
4. מורחים רוטב רמולד. או שפשוט פורסים דק את האבוקדו ומסדרים על הפרוסות. מקשטים בזרעי חרדל מוחמצים.